Τεχνολογια - Επιστημη

Η Sony πρωτοπορεί και δημιουργεί ακαδημία Anime

Η ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Sony πρωτοπορεί και δημιουργεί ακαδημία Anime - Η ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού

Η Sony πρόκειται να δημιουργήσει Ακαδημία που θα αναπτύξει ταλέντα, που ασχολούνται με τη δημιουργία anime, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η πρωτοβουλία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας παρουσίασης εταιρικής στρατηγικής της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας Sony Group Corporation.

«Η έναρξη ενός νέου πρότζεκτ για τη δημιουργία Ακαδημίας έρχεται με στόχο την εκπαίδευηση δημιουργών anime στις παγκόσμιες αγορές, κυρίως από την Aniplex και την Crunchyroll με συνεργασία από όλο τον κλάδο» δήλωσε ο προεδρεύων και διευθύνων σύμβουλος του Sony Group Yoshida Kenichiro και ο πρόεδρος, COO και CFO Totoki Hiroki.

Η στροφή της Sony στο anime

Οι ταινίες anime (animation ιαπωνικής προέλευσης με ιδιαίτερη αισθητική) είναι ένα σημαντικό και αναπτυσσόμενο τμήμα των δραστηριοτήτων της Sony, αν και χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα. Η Aniplex, η οποία είναι δημιουργός και διανομέας ιαπωνικών ταινιών κινούμενων σχεδίων, είναι επί του παρόντος θυγατρική της Sony Music Entertainment (Ιαπωνία), η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου τμήματος μουσικής. Έχει γνωρίσει επιτυχία με το franchise anime όπως το «Demon Slayer», αναφέρει το Variety.

Η εξειδικευμένη υπηρεσία streaming και ο διανομέας anime Crunchyroll, ωστόσο, είναι ενταγμένη στο «τμήμα ταινιών» της Sony, το επιχειρηματικό τμήμα που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες παραγωγής και διανομής περιεχομένου Sony Pictures Entertainment με έδρα τις ΗΠΑ και την επιχείρηση τηλεοπτικών καναλιών της Sony.

Η Sony λέει ότι θα εξελίξει τις ταινίες και σειρές anime και με άλλους τρόπους, βελτίωση του περιβάλλοντος παραγωγής, αποτελεσματικότητα και αναβάθμιση της ποιότητας της παραγωγής μέσω του "AnimeCanvas", ενός νέου λογισμικού παραγωγής κινουμένων σχεδίων που είναι επί του παρόντος υπό ανάπτυξη.