Τεχνολογια - Επιστημη

Προβλήματα εμφάνισε το πρώτο εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink του Μασκ

Περίπου δυο μήνες μετά την τοποθέτηση του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα της Neuralink έπαιξε σκάκι σε υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του
Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα της Neuralink έπαιξε σκάκι σε υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του © Twitter

Neuralink: Προβλήματα εμφάνισε το πρώτο εμφύτευμα εγκεφάλου της εταιρείας του Έλον Μασκ 

«Τεχνικά σφάλματα» προέκυψαν μετά την τοποθέτηση ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε άνθρωπο με αποτέλεσμα την παράλυση μέρος του σώματός του όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Νeuralink του Έλον Μασκ.

Το γεγονός έγινε γνωστό σε ανάρτηση της εταιρείας 100 ημέρες αφότου ο 29χρονος Νόλαντ Άρμπο έλαβε το εμφύτευμά της Neuralink. Η εμφύτευση έγινε τον Ιανουάριο, τον Μάρτιο η Neuralink έδειξε τον Αρμπό να παίζει σκάκι online και να χρησιμοποιεί το εμφύτευμα για να μετακινεί τον κέρσορα.

Η δε Neuralink, έχει αναπτύξει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή για να βοηθήσει ασθενείς με παράλυση να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες μόνο με τη σκέψη τους.

 Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τη νευρική δραστηριότητα μέσω 1.024 ηλεκτροδίων κατανεμημένων σε 64 εύκαμπτες απαγωγές ή «νήματα», καθένα από τα οποία είναι λεπτότερο από ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Neuralink. 

Ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη χειρουργική επέμβαση, ορισμένα νήματα αποκολλήθηκαν από τις θέσεις τους στον εγκέφαλο του ασθενούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των αποτελεσματικών ηλεκτροδίων, γεγονός που οδήγησε σε μείωση του BPS όπως εξήγησε η Neuralink. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα νήματα αποκολλήθηκαν.

Η Neuralink έχει μπροστά της έναν μακρύ δρόμο δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας προτού μπορέσει να λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας της.

Πηγή: Wall Street Journal 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.