Τεχνολογια - Επιστημη

Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα της Neuralink έπαιξε σκάκι σε υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα της Neuralink έπαιξε σκάκι σε υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του
Ο πρώτος άνθρωπος με εμφύτευμα της Neuralink έπαιξε σκάκι σε υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του © Twitter

Neuralink: Ο ασθενής με τσιπ έπαιξε σκάκι με τη σκέψη του - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο του Νόουλαντ Αρμπό, του πρώτου ασθενή στον οποίο έχει εμφυτευτεί τσιπ εγκεφάλου της εταιρείας Neuralink του Έλον Μασκ, ο οποίος έπαιξε χθες σε ζωντανή μετάδοση σκάκι.

Συγκεκριμένα, ο Αρμπό φαίνεται στα πλάνα να παίζει σκάκι στο λάπτοπ του, κινώντας, μάλιστα, τον κέρσορα με τη σκέψη του μέσω της συσκευής Neuralink.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιανουάριο ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι ο Αμπρό θα μπορούσε να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του.

Ο Αρμπό φαίνεται να συζητά με τον μηχανικό της Neuralink και να εξηγεί πως είχε προηγηθεί μία διαδικασία εκπαίδευσης σημειώνοντας πως «στο ξεκίνημα προσπαθούσα να κουνήσω π.χ. το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπροστά, πίσω. Κι από εκεί, νομίζω ότι απλά έγινε διαισθητικό για εμένα να αρχίσω να φαντάζομαι τον κέρσορα να κινείται».

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», είπε ο Αμπρο αναφερόμενος στη διαδικασία εμφύτευσης. «Κυριολεκτικά βγήκα από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα, δεν έχω γνωστικές διαταραχές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε για το παιχνίδι Civilization VI ότι «είχα σταματήσει να παίζω αυτό το παιχνίδι. Όλοι (η Neuralink) μου δώσατε τη δυνατότητα να το κάνω ξανά και να παίξω για 8 ώρες συνεχόμενα».

Για την εμπειρία του με τη νέα τεχνολογία εξήγησε πως «δεν είναι τέλεια και έχω αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα» και κατέληξε:

«Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ