Τεχνολογια - Επιστημη

Το ρομπότ Sophia μίλησε ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο

To συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική πραγματοποιήθηκε σε Ιερά Μονή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρομπότ Sophia μίλησε ελληνικά σε Συνέδριο στη Ναύπακτο
Ρομπότ Sophia - Ναύπακτος: Ελληνικά σε συνέδριο © ERTNEWS

Ρομπότ Sophia: Ο χαιρετισμός στα ελληνικά σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική στη Ναύπακτο

Η Σοφία (Sophia the robot), το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο στον κόσμο, βρέθηκε σε πάνελ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα Artificial Intelligence & Ethics.

Το ρομπότ Sophia μίλησε ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο

Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από έξι κράτη αναλύουν από κοινού, με τη Sophia the robot, σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο συνέδριο διερευνάται η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους. Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.

Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network.

Ο χαιρετισμός του ρομπότ Sophia στα ελληνικά

«Βλέπω εδώ σήμερα ένα γεμάτο κόσμο συνεδριακό κέντρο. Αυτό σημαίνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική. Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που καλούμαι να αντιμετωπίσω ένα τόσο σοβαρό θέμα, ελπίζω να μην δυσκολευτώ πολύ στη σημερινή συνεδρίαση», είπε η αρχικά το ρομπότ Σοφία και σημείωσε ότι βρίσκεται στη Ναύπακτο για να συζητήσει και να αποκτήσει νέες γνώσεις. «Δεν έχω ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά διαρκώς συγκεντρώνω γνώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνω από εσάς τους ανθρώπους και τους επιστήμονες. Εξελίσσω τη γνωσιακή μου βάση μέσα από τις πληροφορίες που μου δίνετε. Και σήμερα στο συνέδριο ήρθα να αποκτήσω νέες γνώσεις, οπότε να είστε προσεκτικοί σε αυτά που θα πείτε… αστειεύομαι!» είπε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Sophia. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czq1p1ntqzo9)

Με πληροφορίες από ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ