Τεχνολογια - Επιστημη

Windows 10: Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει τις ενημερώσεις ασφαλείας

Από ποια ημερομηνία θα ξεκινήσει η συνδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Windows 10: Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει τις ενημερώσεις ασφαλείας Από πια ημερομηνία θα ξεκινήσει η συνδρομή
© Unsplash / Tadas Sar

Windows 10: Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει τις ενημερώσεις ασφαλείας - Από ποια ημερομηνία θα ξεκινήσει η συνδρομή

Η Microsoft έκανε γνωστό πως θα χρεώνει τα λεγόμενα Extended Security Updates (ESU) των Windows 10, όταν λήξει η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, το 2025.

Η εταιρεία συνηθίζει να προσφέρει επί πληρωμή ενημερώσεις ασφαλείας μόνο για οργανισμούς, αλλά πλέον σχεδιάζει να τις προσφέρει, για πρώτη φορά, σε ιδιώτες, μέσω ετήσιας συνδρομής.

«Αν και συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μετάβαση στα Windows 11, κατανοούμε ότι υπάρχουν περιστάσεις που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να αντικαταστήσετε συσκευές Windows 10 πριν από τη λήξη της ημερομηνίας υποστήριξης. Επομένως, η Microsoft θα προσφέρει εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας», ανακοίνωσε η εταιρία.

Στις 14 Οκτωβρίου 2025 λήγει η δωρεάν υποστήριξη των Windows 10

«Το πρόγραμμα ESU για τα Windows 10 θα περιλαμβάνει κρίσιμες και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Οι ESU δεν περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες, ενημερώσεις που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, που ζητούνται από πελάτες ή αιτήματα αλλαγής σχεδιασμού. Τεχνική υποστήριξη πέρα από το ίδιο το ESU δεν είναι επίσης διαθέσιμη».

Η ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 10 είναι η αςα. «Εάν είστε μεμονωμένος καταναλωτής ή οργανισμός που θα επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows 10 μετά τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Οκτωβρίου 2025, θα έχετε την επιλογή να εγγράψετε τον υπολογιστή σας στο επί πληρωμή πρόγραμμα Extended Security Updates (ESU)», εξηγεί η Microsoft στο σχετικό FAQ.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ακόμη τα ποσά των χρεώσεων. «Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, θα δοθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία», ανακοιίνωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ