Τεχνολογια - Επιστημη

H Apple παρουσίασε τα νέα, πανίσχυρα τσιπ και τα ανανεωμένα MacBook Pro

Oι δυνατότητες των νέων τσιπ Μ3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νέα απόχρωση του MacBook Pro
Η νέα απόχρωση του MacBook Pro © Apple

Apple: Αποκαλυπτήρια για ανανεωμένα MacBook, iMac και νέα πιο ισχυρά τσιπ

Tα νέα της «σούπερ» τσιπ Μ3, όπως επίσης και τα ανανεωμένα μοντέλα laptop MacBook Pro και σταθερού υπολογιστή iMac παρουσίασε η Apple.

Οι νέοι υπολογιστές της Apple θα φτάσουν στα μαγαζιά την επόμενη εβδομάδα και σε σχέδιο θα είναι με τα περσινά, αλλά θα έχουν τα ολοκαίνουργια τσιπ.

Στην εκδήλωση με «αέρα» Halloween, ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ ανέφερε ότι τα τρία νέα τσιπ (απλό, Pro και Max) φέρνουν υψηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας και τη «δύναμη» για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Apple Event - October 30

Το τσιπ M3 είναι κατά 35% ταχύτερο από το τσιπ M1 για τυπικές εργασίες υπολογιστών και 65% καλύτερο στα γραφικά. Το M3 Pro έχει τέσσερις ακόμη βασικούς πυρήνες επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου 12 πυρήνων. Διαθέτει επίσης γραφικά 18 πυρήνων. Το M3 Max αυξάνει τους πυρήνες τόσο στον επεξεργαστή όσο και στα γραφικά σε έως και 16 και 40 πυρήνες, αντίστοιχα.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το φτηνό MacBook Pro των 14 ιντσών γίνεται πιο οικονομικό, καθώς η τιμή του θα πέσει από τα 1.999 δολάρια στα 1.599 δολάρια, αν και θα έχει το λιγότερο δυνατό από τα τρία καινούργια τσιπ.

Όσον αφορά το MacBook Pro των 16 ιντσών, η τιμή του ξεκινά στα 2.499 δολάρια και πλέον έχει θύρe USB-C, HDMI και για κάρτα SD. Tα λάπτοπ θα έχουν και ένα νέο σκούρο χρώμα, το «Space Black», ενώ το αλουμίνιο από το οποίο κατασκευάζονται είναι πιο ανθεκτικό σε δαχτυλιές.

Τέλος, o all-in-one σταθερός υπολογιστής iMac 24 ιντσών θα «τρέχει» με το απλό τσιπ M3.

Η Αpple ελπίζει ότι τα ανανεωμένα της Mac θα φέρουν περισσότερους πελάτες ενόψει της περιόδου των γιορτών, καθώς είδε πτώσεις της τάξης του 7% στις πωλήσεις των υπολογιστών της το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Mε πληροφορίες από CNBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.