Τεχνολογια - Επιστημη

«Είμαστε Αστερόσκονη»: Η νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Είναι το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου σε μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Είμαστε Αστερόσκονη»:  Η νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

«Είμαστε Αστερόσκονη»: Η νέα παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου - Είναι το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου σε μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου  

Ξεκίνησε σήμερα για το κοινό η προβολή της νέας παράστασης του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, «Είμαστε Αστρόσκονη». Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Είμαστε Αστερόσκονη»:  Η νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο,και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis. Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο.

«Eίμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα»

Από την έμφυτη «ανάγκη» που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα να εξερευνούμε το Σύμπαν, στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε τα μυστικά τωνάστρων, και από την γέννηση του Ηλιακού συστήματος στην εμφάνιση της ζωής στην Γη, η παράσταση αυτή είναι εντέλει ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα:«είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».

«Είμαστε Αστερόσκονη»:  Η νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η νέα παράσταση του Πλανηταρίου προβάλλεται από Τετάρτη έως Κυριακή και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία θέασης στον αναβαθμισμένο θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά τις εκτεταμένες εργασίες των συστημάτων ήχου και εικόνας. Με αυτή την σημαντική επένδυση, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα γύρω από την θέαση, στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο.

Είμαστε Aστρόσκονη | Ηλικίες 10+ (trailer)

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά. Η συνεχής τεχνολογική του αναβάθμιση το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα Πλανητάρια του κόσμου,με πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

«Είμαστε Αστερόσκονη»:  Η νέα παράσταση στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Info
Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2023
Ψηφιακή Παράσταση Θόλου
Διάρκεια: 40' 
Ηλικίες 10+

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ