Τεχνολογια - Επιστημη

Πρωτότυπος διαγωνισμός: Χακάρετε έναν αμερικανικό δορυφόρο και κερδίστε 50.000 δολάρια

Με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δορυφόρος
© Unsplash

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσκαλεί χάκερ να «εισβάλουν» σε πραγματικό δορυφόρο της

Η Διαστημική Υπηρεσία και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διοργανώνουν διαγωνισμό... χακαρίσματος δορυφόρου τους.

Το «παιχνίδι» είναι απλό: όποιος ή όποια καταφέρει να χακάρει έναν αμερικανικό κυβερνητικό δορυφόρο, κερδίζει 50.000 δολάρια.

Ο όλος διαγωνισμός είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, καθώς είναι διοργανωμένος σε προκριματικά στάδια και τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα γίνει σήμερα.

Κατά τη διάρκειά, οι επίδοξοι χάκερ κάνουν προσομείωση κυβερνοεπίθεσης σε πραγματικό δορυφόρο και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του.

Φέτος, στο «Ηack-A Sat 4» οι χάκερ θα εργαστούν εργαστούν για να εισβάλουν στο δοκιμαστικό δορυφόρο Moonlighter της NASA. Πέρα από την «εισβολή» στα δεδομένα του δορυφόρου, οι συμμετέχοντες πρέπει να «πολεμήσουν» και ενάντια στις άλλες ομάδες χάκερ που επιτίθενται εναντίον τους.

Ο διαγωνισμός αρχικά επινοήθηκε με την ελπίδα να βελτιωθεί η άμυνα απέναντι στις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο η κυβέρνηση των ΗΠΑ -ιδίως από δυνητικά εχθρικές ξένες δυνάμεις- επιτρέποντάς της να παρατηρήσει πώς θα επιτίθονταν οι χάκερ και να ενισχύσει την κατανόησή της για την προηγμένη πειρατεία.

Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση θα κερδίσει 50.000 δολάρια, η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα κερδίσει 30.000 δολάρια και η ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα πάρει 20.000 δολάρια.

Σύμφωνα με συνέντευξη του λοχαγού της Διαστημικής Δύναμης Kevin Bernert που δόθηκε στο Politico, η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο διαγωνισμός θα εμπλέξει δημιουργικά μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων με εξειδίκευση στα δίκτυα στον κυβερνοχώρο.

«Δεν θέλουμε να είμαστε απλώς ένας μεγάλος, μονολιθικός οργανισμός», δήλωσε ο Bernert στο Politico. «Θέλουμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με έξυπνο τρόπο. Και έτσι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος σε αυτό είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενσωματώσουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Με πληροφορίες από Business Insider

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ