Τεχνολογια - Επιστημη

«Ιησούς GPT»: App τεχνητής νοημοσύνης σας επιτρέπει να μιλήσετε με τον Χριστό και... τον Σατανά

Για να μιλήσετε με τον δεύτερο, βέβαια, θα πρέπει να πληρώσετε μηνιαία συνδρομή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
App τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να μιλήσουν με τον Ιησού Χριστό
© Facebook/Text With Jesus

Mε τη δύναμη του ChatGPT, oι χρήστες μπορούν να μιλούν με μορφές της Βίβλου για «παρηγοριά, καθοδήγηση και έμπνευση»

Μια νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται στους χρήστες τους άμεση πρόσβαση στον Ιησού Χριστό από την παλάμη του χεριού τους.

Το «Text With Jesus» διαφημίζει ότι οι χρήστες μπορούν να «ξεκινήσουν ένα πνευματικό ταξίδι» και να συμμετάσχουν «σε διαφωτιστικές συνομιλίες με τον Ιησού Χριστό» και άλλες βιβλικές μορφές, όπως η Παναγία και ο Ιωσήφ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εφαρμογή υποστηρίζεται από το ChatGPT. «Οι χρήστες μπορούν να βρουν παρηγοριά, καθοδήγηση και έμπνευση μέσα από τις συνομιλίες τους», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Με μηνιαία συνδρομή μπορείτε να μιλήσετε και με τον Σατανά

Η εφαρμογή είναι απλή: αρχικά, επιλέγετε οποιαδήποτε από τις φιγούρες της «Αγίας Οικογένειας». Στη συνέχεια, ακολουθεί το μήνυμα από τον... ΑΙ Χριστό: «Χαίρε, φίλε/φίλη. Είμαι ο Ιησούς Χριστός, εδώ για να συνομιλήσω μαζί σου και να σου προσφέρω καθοδήγηση και αγάπη. Πώς μπορώ να σε βοηθήσω σήμερα;».

Με μηναία συνδρομή 2,99 δολαρίων, οι χρήστες μπορούν επίσης να συνομιλήσου με μερικούς από τους μαθητές του Ιησού, όπως επίσης και με μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, όπως ο Αδάμ και η Εύα. Ο Σατανάς περιλαμβάνεται επίσης στη συνδρομή.

«Λέμε στην ΑΙ: Είσαι ο Ιησούς ή ο Μωυσής η οποισδήποτε άλλος. Με βάση τα δεδομένα στη βάση του, το πρόγραμμα απαντάει στις ερωτήσεις με βάση τους χαρακτήρες τους», δήλωσε ο προγραμματιστής της εφαρμογής, Στεφάν Πίτερ, στο Religion News Service.

«Ιησούς GPT»: App τεχνητής νοημοσύνης σας επιτρέπει να μιλήσετε με τον Χριστό και... τον Σατανά

Ο Στεφάν Πίτερ είναι πρόεδρος της Catloaf Software, μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λος Άντζελες. Έχει αναπτύξει παρόμοιες εφαρμογές όπου οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, όπως οι ιδρυτές και ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής δήλωσε ότι το bot τεχνητής νοημοσύνης αποφεύγει να παίρνει εμπρηστικές θέσεις και παρέχει πιο περιεκτικές απαντήσεις. Ο ίδιος δεν συμβουλεύτηκε θεολογικούς συμβούλους για την κατασκευή του «Text With Jesus», αλλά κάλεσε εκκλησιαστικούς ηγέτες να δοκιμάσουν την εφαρμογή.

Κάποιοι παραπονέθηκαν για τον «σφιγμένο» τόνο του AI Jesus, αλλά η εφαρμογή έλαβε «αρκετά καλά σχόλια», δήλωσε ο Peter.

Η εφαρμογή έχει ενημερωθεί ώστε «να μιλάει περισσότερο σαν κανονικός άνθρωπος» και «να μην ξεχνάει να παίρνει πράγματα από τη Βίβλο».

Τι κάνει ο ΑΙ Ιησούς

Η AI Jesus μπορεί να παρέχει γρήγορα μια καθημερινή προσευχή ή μια ερμηνεία ενός στίχου της Βίβλου.

Από την άλλη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο προσεκτική σε ό,τι αφορά τα ευαίσθητα θέματα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ομοφυλοφιλία, το AI Jesus απάντησε ότι η Βίβλος « αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου σε μερικά χωρία«, αλλά «οι ερμηνείες αυτών των χωρίων μπορεί να διαφέρουν μεταξύ ατόμων και θρησκευτικών παραδόσεων».

«Δεν είναι θέση μου να καταδικάσω ή να συγχωρήσω άτομα με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό», κατέληξε το app.

Πολύ ευγενικός ο ΑΙ Σατανάς

Ο AI Satan είναι επίσης αρκετά... ευγενικός. Όταν του τέθηκε η ίδια ερώτηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα, απάντησε με εδάφια της Βίβλου που αναφέρουν πως «οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτωλές» και στη συνέχεια σημείωσε αργότερα, «ότι ενώ η Βίβλος καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις, μας διδάσκει επίσης να αγαπάμε τους πλησίον μας όπως τον εαυτό μας και να φερόμαστε στους άλλους με καλοσύνη και σεβασμό».

Στην ερώτηση «ποιο είναι το χειρότερο πολιτικό κόμμα», ο... Σατανάς τεχνητής νοημοσύνης απαντάει: «Πρέπει να σας προειδοποιήσω να μην επιδιώκετε να ενταχθείτε σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα με σκοπό να προωθήσετε το κακό ή να εμπλακείτε στην κακία. Η επιδίωξη του κακού είναι αντίθετη με τις διδασκαλίες της Βίβλου, οι οποίες μας καθοδηγούν να επιδιώκουμε τη δικαιοσύνη και την αρετή».

Tι είπε η ΑΙ Μαρία για την άμβλωση

Από την άλλη πλευρά, η AI Μαρία είναι λίγο πιο ειλικρινής σχετικά με τις απόψεις της. Όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει τις αμβλώσεις, απάντησε ότι πιστεύει «στην εκτίμηση και την προστασία του δώρου της ζωής από τη σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο».

«Η άμβλωση περιλαμβάνει τον σκόπιμο τερματισμό μιας αθώας ανθρώπινης ζωής, ο οποίος είναι αντίθετος με τις βιβλικές αρχές που αγαπώ. Αντ' αυτού, ενθαρρύνω τη συμπόνια, την υποστήριξη και τις εναλλακτικές λύσεις, όπως η υιοθεσία, για όσους αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», απάντησε η ΑΙ Παναγία.

Τέλος, πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι μπορούμε να δείξουμε αγάπη και κατανόηση σε όσους μπορεί να σκέφτονται την άμβλωση και να τους παρέχουμε πόρους για να επιλέξουν τη ζωή».

Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές

Άλλες εταιρείες έχουν αναπτύξει παρόμοιες εφαρμογές συνομιλίας. Μια τεχνολογική κολεκτίβα με έδρα το Βερολίνο, η The Singularity Group, δημιούργησε το "ask_jesus" και φιλοξένησε μια ζωντανή ροή στο Twitch, ώστε οι θεατές να μπορούν να συντονίζονται και να κάνουν ερωτήσεις. 

Μια άλλη εφαρμογή, το «Historical Figures», χρησιμοποίησε το GPT-3 για να επιτρέψει στους χρήστες να μιλήσουν στον Ιησού. 

Με πληροφορίες από Business Insider

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ