Τεχνολογια - Επιστημη

Τέλος εποχής στο Twitter: «Πέταξε» το μπλε πουλί και ήρθε το «Χ»

Τα πάνω κάτω έφερε για άλλη μια φορά ο Έλον Μασκ στην πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
X, το νέο σήμα του Twitter
© Twitter/Elon Musk

Twitter: Ο Έλον Μασκ άλλαξε το σήμα της πλατφόρμας - Γιατί έχει μανία με το γράμμα «Χ»

Tίτλοι τέλους έπεσαν για το μπλέ πουλί, το σήμα κατατεθέν του Twitter, το οποίο άλλαξε ο Έλον Μασκ για να φέρει το νέο λογότυπο της πλατφόρμας: ένα λευκό «Χ» σε μαύρο φόντο.

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Τwitter δημοσιεύσε μια φωτογραφία από τα γραφεία της εταιρείας, όπου προβάλλεται το «Χ».

«Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε», έγραψε στο Twitter η νέα CEO του Twitter, Linda Yaccarino, η οποία δημοσίευσε επίσης τη φωτογραφία του λογότυπου που προβάλλεται στα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Το X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας - με επίκεντρο τον ήχο, το βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων, τις πληρωμές/τραπεζικές συναλλαγές - δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά για ιδέες, αγαθά, υπηρεσίες και ευκαιρίες», έγραψε η Yaccarino στο Twitter την Κυριακή.

Και οι δύο έχουν βάλει στους λογαριασμούς του στο Twitter φωτογραφία με το Χ, το οποίο φαίνεται και πάνω αριστερά όταν μπαίνει κάποιος ακόμα. Στο tab του browser, όμως, φαίνεται ακόμα το μπλε πουλί.

Δεν άρεσε σε όλους...

Το #GoodbyeTwitter έγινε trend στην πλατφόρμα, καθώς αρκετοί χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν με το νέο λογότυπό της.

Ο Μασκ δήλωσε σε ανάρτησή του την Κυριακή ότι ήθελε να αλλάξει το λογότυπο του Twitter και έκανε δημοσκόπηση στους εκατομμύρια ακολούθους του για το αν θα προτιμούσαν την αλλαγή του χρωματικού σχήματος του ιστότοπου από μπλε σε μαύρο.

Δημοσίευσε μια εικόνα ενός στυλιζαρισμένου Χ σε μαύρο φόντο με θέμα το διάστημα. Αναφέρθηκε επίσης στο «προσωρινό λογότυπο Χ» και έγραψε στο Twitter ότι «σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά».

Σε απάντηση σε ένα tweet που ρωτούσε πώς θα ονομάζονται τα tweets κάτω από το «X», ο Μασκ απάντησε απλά «Χ».

Το αρχικό λογότυπο του Twitter σχεδιάστηκε το 2012 από μια ομάδα τριών ατόμων. «Το λογότυπο σχεδιάστηκε για να είναι απλό, ισορροπημένο και ευανάγνωστο σε πολύ μικρά μεγέθη, σχεδόν σαν ένα μικρό "e"», έγραψε στο Twitter ο Martin Grasser, ένας από τους σχεδιαστές.

Η μανία του Μασκ με το «Χ»

Εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Twitter πέρυσι, ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η αγορά της εταιρείας θα επιτάχυνε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για τα πάντα» με την ονομασία «X». 

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας είχε συνιδρύσει την x.com ως διαδικτυακή τράπεζα το 1999, η οποία αργότερα μετατράπηκε σε PayPal. Ο Μασκ αγόρασε πίσω το domain x.com από την PayPal το 2017, λέγοντας ότι είχε «συναισθηματική αξία». 

Ενώ η επίσημη σελίδα του Twitter στην πλατφόρμα έχει μετονομαστεί σε «X», το domain x.com δεν είναι ενεργό.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι επίσης ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Space X, η οποία είναι επίσημα γνωστή ως Space Exploration Technologies Corporation.

Την ίδια ώρα, η Tesla, στην οποία ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος, πουλάει το Model X από το 2016. Το αυτοκίνητο, ένα μεσαίου μεγέθους πολυτελές crossover SUV, είναι αναγνωρίσιμο από τις πόρτες του που ανοίγουν προς τα επάνω.

Πέρα από τα επαγγελματικά του, ο Έλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει το γράμμα «Χ» και στην προσωπική του ζωή. Μαζί με την πρώην σύντροφό του, την μουσικό Grimes, προκάλεσαν αίσθηση τον Μάιο του 2020, όταν αποκάλυψαν το όνομα του νεογέννητου γιου τους: X Æ A-12. Το αγοράκι, που είναι πλέον 3 ετών, το φωνάζουν «Χ» (στα ελληνικά «Εξ») για συντομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ