Τεχνολογια - Επιστημη

Τι μάθαμε για το remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Οι μεγάλες αποκαλύψεις του PlayStation Showcase

Γιώργος Δρίτσας
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Metal Gear Solid 3 remake, το gameplay των Spider-Man 2 και Alan Wake 2: οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του PlayStation Showcase.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Sony διεξήγαγε ένα εκτενές PlayStation Showcase, για να παρουσιάσει τους συναρπαστικούς τίτλους που έρχονται στις κονσόλες τις. Η παρουσίαση διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας είδαμε δεκάδες τίτλους. Λίγοι από αυτούς ξεχώρισαν πραγματικά και ακόμη λιγότεροι αφορούσαν αποκλειστικές κυκλοφορίες της Sony. Ανεξαρτήτως πλατφόρμας, όμως, είδαμε εκπληκτικά τρέιλερ που μας άφησαν ανυπόμονους για το μέλλον του gaming. Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις.

Ανακοινώθηκε το remake του «Metal Gear Solid 3: Snake Eater»

Μετά από αμέτρητες φήμες και διαρροές, το remake του «Metal Gear Solid 3: Snake Eater» είναι γεγονός. Με τίτλο «Metal Gear Solid Delta: Snake Eater», το project έκανε την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase.

«Aνακατασκευάζουμε το Metal Gear Solid 3: Snake Eater, μια από τις πιο αγαπημένες προσθήκες της σειράς Metal Gear, αποκαλύπτοντας την ιστορία προέλευσης του Snake, ως Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Δουλεύουμε σκληρά ώστε το Metal Gear Solid Delta: Snake Eater να είναι μια πιστή αναπαράσταση της αυθεντικής ιστορίας και του σχεδιασμού του παιχνιδιού, εξελίσσοντας παράλληλα το gameplay με εκπληκτικά γραφικά και απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης λίγο μετά την αποκάλυψη.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, το remake αναπτύσσεται από εσωτερική ομάδα της Konami, με την υποστήριξη της Virtuos, εταιρείας με βάση τη Σιγκαπούρη που ειδικεύεται σε remasters και ports. Όπως δείχνουν και οι δηλώσεις, στόχος είναι η πιστή αναπαραγωγή του αυθεντικού game, σε σύγχρονα στάνταρ.

Επιπλέον, η Konami επιβεβαίωσε ότι δε θα γίνουν νέες ηχογραφήσεις των φωνών του καστ, αλλά θα χρησιμοποιηθούν – προφανώς με κάποια επεξεργασία – εκείνες που περιείχε το Snake Eater, όταν κυκλοφόρησε το 2004. H ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια ρετρό συλλογή Metal Gear Solid, με τίτλο «Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1». Αυτή, θα περιλαμβάνει τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς: «Metal Gear Solid», «Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty» (έκδοση HD Collection) και «Metal Gear Solid 3: Snake Eater». Την περιμένουμε το φθινόπωρο στο PS5.

Πρώτο gameplay trailer και ημερομηνία κυκλοφορίας για το Alan Wake 2

Επιτέλους, πήραμε μια γεύση του «Alan Wake 2» και είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ. Το τρέιλερ που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του PlayStation Showcase ήταν γεμάτο εκπληκτικές, μυστηριώδεις εικόνες με τη χαρακτηριστική σφραγίδα της Remedy Entertainment.

Το «Alan Wake 2» θα αποτελείται από δύο παράλληλες ιστορίες, με δύο playable πρωταγωνιστές. Όπως επιβεβαίωσε και η Remedy, στο πολυαναμενόμενο sequel του Alan Wake θα παίζουμε όχι μόνο με τον ομώνυμο πρωταγωνιστή, αλλά θα αναλαμβάνουμε και το ρόλο της πράκτορα του FBI, Saga Anderson. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, θα μπορούμε να επιλέξουμε τη σειρά με την οποία θα βιώσουμε τις δύο αλληλοσυνδεόμενες περιπέτειες.

«Μια σειρά από τελετουργικές δολοφονίες απειλεί το Bright Falls, την κοινότητα μιας κωμόπολης που περιβάλλεται από την άγρια φύση του Βορειοδυτικού Ειρηνικού. Η Άντερσον, μια καταξιωμένη πράκτορας του FBI με τη φήμη ότι λύνει αδύνατες υποθέσεις, φτάνει για να ερευνήσει τους φόνους. Σύντομα τα γεγονότα μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν ανακαλύπτει σελίδες μιας ιστορίας τρόμου που αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα γύρω της. Κάπως έτσι, τα γεγονότα φαίνεται να οδηγούν στον Άλαν Γουέικ, τον συγγραφέα τρόμου που χάθηκε πριν από 13 χρόνια.»

Σε ένα πληροφοριακό κρεσέντο, μάθαμε ότι το «Alan Wake 2» θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου.

To πρώτο gameplay του Marvel’s Spider-Man 2

Η εκτενέστερη παρουσίαση παιχνιδιού στο PlayStation Showcase της περασμένης εβδομάδας ήταν, μακράν, το «Marvels Spider-Man 2» της Insomniac Games. Όσοι παρακολούθησαν ζωντανά την παρουσίαση, ήρθαν για αποκαλύψεις σαν αυτή, που θα τους γεμίσουν ενθουσιασμό για το γεγονός ότι αγόρασαν ένα PS5.

Η Insomniac δεν απογοήτευσε με αυτή την πρώτη επίδειξη του story και του gameplay που μας περιμένουν στο επόμενο «Spider-Man» game της. Ο Peter Parker εμφανίστηκε με την εμβληματική «Μαύρη Στολή», ενωμένος με το symbiote. Δε γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο symbiote είναι ο Venom, αλλά το προηγούμενο trailer του παιχνιδιού επιβεβαίωσε ότι ο πολυαγαπημένος εξωγήινος villain θα παίξει το ρόλο του στην υπόθεση. Ανανεωμένες, όπως θα περίμενε κανείς, ήταν και οι δυνάμεις του Miles, ο οποίος φαίνεται να ωριμάζει γρήγορα στο ρόλο του Spider-Man. Το τρέιλερ άνοιξε με την εμφάνιση ενός άλλου εμβληματικού κακού από τις ιστορίες του Spider-Man, τον κυνηγό Kraven.

«Insomniac, η δεύτερη Naughty Dog», θα μπορούσε κανείς να πει μετά το μπλοκμπαστερικό setpiece που είδαμε στο trailer του PlayStation Showcase. Εντυπωσιακό; Ο Yuri Lowenthal, ο ηθοποιός που δίνει τη φωνή του στον Peter Parker μας καθησυχάζει πως «δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα», εξηγώντας – με ένα λογοπαίγνιο που δε μεταφράζεται στα ελληνικά – πώς αυτό είναι μόνο το «Thwip of the Spider-Berg». Τον πιστεύουμε.

Ημερομηνία κυκλοφορίας, δε μάθαμε ακόμα.

Sword of the Sea και Revenant Hill

Ωραία τα μεγάλα μπλοκμπάστερ, αλλά το PlayStation Showcase δεν έδειξε μόνο από δαύτα. Δύο indies που ξεχωρίσαμε στην παρουσίαση ήταν το «Sword of the Sea» και το «Revenant Hill», καθένα για διαφορετικό λόγο. Το «Sword of the Sea» αναπτύσσεται από την Giant Squid των πανέμορφων και πρωτότυπων «Abzû» και «The Pathless». Creative Director της εταιρείας είναι ο Matt Nava, πρώην Αrt Director στο αριστουργηματικό Journey. «Το πιο φιλόδοξο» παιχνίδι τους ως τώρα, μας βάζει στο ρόλο ενός Στοιχειού, αφήνοντάς μας ελεύθερους να κάνουμε skate πάνω στο ταιριαστά ονομασμένο Hoversword μας.

To «Revenant Hill» είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. «Καλλιεργήστε καλλιέργειες για να τις πουλήσετε στη μυστική αγορά ή να τις χρησιμοποιήσετε για δικούς σας σκοπούς. Βάλτε ρίζες. Τρέξτε μέσα από τα χωράφια και τα δέντρα. Δείτε τις εποχές να περνούν. Κάντε φίλους που γίνονται γείτονες που γίνονται οικογένεια. Κάντε επίσης εχθρούς. Αυτό μερικές φορές είναι αναπόφευκτο. Μάθετε τι θέλουν τα φαντάσματα. Διοργανώστε όλο και πιο φιλόδοξα πάρτι για μάγισσες και δαίμονες και άλλα πράγματα που δεν έχουν σωστά ονόματα. Μπλέξτε σε έναν κόσμο εν μέσω βίαιων αλλαγών. Χτίστε μια κοινότητα κατά λάθος. Χορέψτε καντρίλια με ποσούμ. Φάτε ποντίκια.»

Από τους συνδημιουργούς του «Night in the Woods», το «Revenant Hill» μοιάζει με οπτικά με πνευματικό διάδοχο του πολυαγαπημένου narrative adventure, αλλά δε μοιάζει με τίποτα που έχει προηγηθεί όσον αφορά στο concept του. Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εξής εταιρεία ανάπτυξής του, The Glory Society, δεν είναι ακριβώς εταιρεία. Πρόκειται για εργατικό συνεταιρισμό που ανήκει εξίσου στα μέλη του, χωρίς «αφεντικό».