Τεχνολογια - Επιστημη

Ινφλουένσερ δημιούργησε κλώνο τεχνητής νοημοσύνης για διαδικτυακά ραντεβού επί πληρωμή

Προσφέρει εξατομικευμένες συνομιλίες και ελπίζει να «θεραπεύσει τη μοναξιά»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Caryn AI, η εικονική σας φίλη»: Η πρώτη παγκοσμίως ινφλουένσερ που μεταμορφώθηκε σε κλώνο τεχνητής νοημοσύνης για διαδικτυακές σχέσεις.

Η Κάριν Μάρτζορι ήθελε να μιλήσει με όσους περισσότερους από τους ακόλουθούς της μπορούσε - έτσι έφτιαξε έναν κλώνο τεχνητής νοημοσύνης.

Η ινφλουένσερ του Snapchat, η οποία έχει 1,8 εκατομμύρια συνδρομητές, λάνσαρε ένα ομιλών chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ελπίζει ότι θα «θεραπεύσει τη μοναξιά».

Με την ονομασία CarynAI, το chatbot περιγράφεται στον ιστότοπό του ως «εικονική φίλη». Επιτρέπει στους θαυμαστές της Μάρτζορι να «απολαμβάνουν ιδιωτικές, εξατομικευμένες συνομιλίες» με μια έκδοση AI της ινφλουένσερ, όπως αναφέρει ο σχετικός ιστότοπος.

Το bot έχει γίνει viral, με τη Μάρτζορι να γίνεται πρωτοσέλιδο, να προκαλεί αντιδράσεις και να δέχεται ακόμη και απειλές για θάνατο. Έχει επίσης πυροδοτήσει τη συζήτηση γύρω από την ηθική των συντροφικών chatbot.

Η πρώτη ινφλουένσερ που μεταμορφώθηκε σε AI

Η Μάρτζορι, η οποία στο βιογραφικό της στο Twitter αποκαλεί τον εαυτό της «Η πρώτη ινφλουένσερ που μεταμορφώθηκε σε AI», δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του NBC News για σχόλιο.

Σε ένα tweet την Πέμπτη, έγραψε «Το CarynAI είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη θεραπεία της μοναξιάς».

«Οι άνδρες καλούνται να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, να κρύβουν την αρρενωπότητά τους και να μην μιλούν για προβλήματα που αντιμετωπίζουν», έγραψε η 23χρονη Μάρτζορι.

«Ορκίζομαι να το διορθώσω με το CarynAI. Έχω συνεργαστεί με κορυφαίους ψυχολόγους στον κόσμο για να προσθέσω απρόσκοπτα γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία στις συνομιλίες. Αυτό θα βοηθήσει στην στην αποκατάσταση της σωματικής και συναισθηματικής εμπιστοσύνης…».

Έσοδα 71.610 δολαρίων σε μια εβδομάδα για το CarynAI

Ο ιστότοπος CarynAI δηλώνει ότι η ομάδα ξόδεψε πάνω από 2.000 ώρες σχεδιάζοντας και κωδικοποιώντας το chatbot για να δημιουργήσει μια «εμβυθιστική εμπειρία AI».

Η Forever Voices, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, ανέπτυξε το chatbot αναλύοντας το διαγραμμένο πλέον υλικό της Μάρτζορι από το YouTube και ενσωματώνοντάς το στο λογισμικό GPT4 του OpenAI.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Fortune, η CarynAI απέφερε έσοδα 71.610 δολαρίων μετά από μια εβδομάδα δοκιμαστικής beta χρήσης της «εικονικής φίλης».

Οι θαυμαστές φέρεται να πληρώνουν ένα δολάριο ανά λεπτό για να χρησιμοποιήσουν το chatbot και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1.000 χρήστες.

Ενώ το CarynAI στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες μια οικεία εμπειρία, δεν υποτίθεται ότι εμπλέκεται σε «σεξουαλικά σαφείς» αλληλεπιδράσεις.

(Με πληροφορίες του NBC News)