Τεχνολογια - Επιστημη

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Έλον Μασκ παρά την αποτυχία του Starship

Έρχεται νέα δοκιμή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Starship: Συγχαρητήρια από τον Έλον Μασκ παρά την αποτυχία
© Twitter/elonmusk

Starship: Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την SpaceX και υπόσχεται νέα δοκιμαστική πτήση «σε λίγους μήνες»

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της SpaceX, Έλον Μασκ, συνεχάρη σήμερα τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση του τεράστιου πυραύλου Starship, του μεγαλύτερου στον κόσμο, και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή «σε λίγους μήνες».

«Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση», έγραψε στο Twitter. «Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες».

Υπενθυμίζεται ότι η SpaceX, μπορεί να προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου Starship, στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση ωστόσο, τελικά η  απόπειρα στέφθηκε με αποτυχία. Και αυτό διότι σύμφωνα με το Reuters σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το Starship εκτοξεύθηκε από την Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, αλλά ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.

Νωρίτερα, η SpaceX έγραψε στο Twitter: «Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό».

«Με μια δοκιμή όπως αυτή, η επιτυχία προέρχεται από αυτά που μαθαίνουμε και η σημερινή δοκιμή θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την αξιοπιστία του Starship καθώς η SpaceX προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή σε πολλούς πλανήτες», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης του Starship έγινε την Δευτέρα του Πάσχα (18/4), ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία και ο Έλον Μασκ δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια εκτόξευσης εντός 48 ώρων, η οποία τελικά έγινε σήμερα στη Μπόκα Τσίκα στο Τέξας.

Το σχέδιο και ο στόχος του Starship

Ο Starship έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και έχει σχεδιαστεί για να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο που έχει φτιαχτεί ποτέ.
Στόχος είναι να σταλεί το ανώτερο μέρος του οχήματος προς τα ανατολικά, για να ολοκληρώσει σχεδόν έναν κύκλο γύρω από τον πλανήτη.

Ο Έλον Μασκ ελπίζει να ανατρέψει εντελώς την επιχείρηση πυραύλων με το Starship.

Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως και γρήγορα επαναχρησιμοποιήσιμος. Ο ιδιοκτήτης του twitter οραματίζεται να πετάει ανθρώπους και δορυφόρους σε τροχιά πολλές φορές την ημέρα, με τον ίδιο τρόπο που ένα αεροσκάφος μπορεί να διασχίσει τον Ατλαντικό.

Πιστεύει ότι το όχημα θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή διαπλανητικών ταξιδιών για τους απλούς ανθρώπους.

Το πάνω τμήμα του Starship έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε μικρά άλματα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται ολόκληρος. Αυτός ο εκτοξευτήρας-μαμούθ, που ονομάζεται Super Heavy, εκτοξεύτηκε ενώ ήταν στερεωμένος στη βάση εκτόξευσης τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι κινητήρες σε εκείνη την περίπτωση είχαν μειωθεί στο 50% της ικανότητάς τους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ