Τεχνολογια - Επιστημη

Starship: Εκτοξεύτηκε αλλά εξερράγη λίγα λεπτά μετά

Τι έγραψε η SpaceX στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Starship: Εκτοξεύτηκε ο μεγαλύτερος πύραλος που κατασκευάστηκε ποτέ
© Twitter/SpaceX

SpaceX: Εκτοξεύτηκε ο Starship αλλά εξερράγη τέσσερα λεπτά αργότερα

Εκτοξεύτηκε αλλά εξερράγη λίγο αργότερα ο Starship, ο πύραυλος της SpaceX. 

Σύμφωνα με το Reuters σχεδόν τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του ακολούθησε έκρηξη.

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει ότι το Starship της SpaceX, εκτοξεύθηκε από τη Starbase, το ιδιωτικό διαστημοδρόμιο της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας ενώ η κάψουλα Starship είχε προγραμματιστεί να αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο πρώτου σταδίου τρία λεπτά μετά την πτήση, ωστόσο ο διαχωρισμός δεν έγινε και ο πύραυλος ανατινάχθηκε.

Starship Flight Test

«Σαν να μην ήταν αρκετά συναρπαστική η δοκιμαστική πτήση, το Starship παρουσίασε μια γρήγορη απρογραμμάτιστη αποσυναρμολόγηση πριν από τον διαχωρισμό» έγραψε η SpaceX στο Twitter.

Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης του Starship έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα (18/4), ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία και ο Έλον Μασκ δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια εκτόξευσης εντός 48 ώρων, η οποία τελικά έγινε σήμερα αλλά απέτυχε. 

Νωρίτερα, ο Έλον Μασκ με μία ανάρτησή του στα social media επιβεβαίωσε ότι το Starship βρέθηκε σε τροχιά εκτόξευσης. Η ανάρτησή του έγινε αφότου η SpaceX επιβεβαίωσε ότι ο ανεφοδιασμός του με καύσιμα βρισκόταν σε εξέλιξη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ