Τεχνολογια - Επιστημη

Eresys: ένα ελληνικό videogame βασισμένο στον H. P. Lovecraft

Από τον δημιουργό του «The Shore», Άρη Δραγώνη

Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Eresys»: H Dragonis Games δημοσίευσε το release trailer του νέου της videogame που δημιούργησε ο Άρης Δραγώνης με έμπνευση τα έργα του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

To 2021, ο Λαρισαίος δημιουργός Άρης Δραγώνης κυκλοφόρησε το «The Shore» υπό την Dragonis Games, ένα βιντεοπαιχνίδι μυστηρίου βασισμένο στα έργα του Χ. Φ. Λάβκραφτ. Το «The Shore» αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινότητα και παραπέρα. Διατηρεί ως σήμερα «Κυρίως Θετικές» κριτικές στο Steam, με σύνολο περισσότερων από χίλιες κριτικές. Σε λιγότερο από ένα μήνα, η Dragonis Games κυκλοφορεί την επόμενη πλήρη κυκλοφορία της, με τίτλο «Eresys». Σύμφωνα με την περιγραφή του δημιουργού στο Steam, «το Eresys είναι ένα co-op (συνεργατικό) παιχνίδι με στοιχεία τρόμου εμπνευσμένο από τον H.P Lovecraft που εστιάζει κυρίως στην ομαδική εργασία. Μια ομάδα 4 παικτών αντιμετωπίζουν μαζί τους φόβους του Lovecraftian Universe. [Το παιχνίδι] περιλαμβάνει έξυπνους μηχανισμούς βάσει τεχνητής νοημοσύνης, με τρομακτικές οντότητες που θα σας κάνουν να μετανιώσετε που μπήκατε στο δάσος».

Πριν λίγες ώρες, η Dragonis Games δημοσίευσε το επίσημο τρέιλερ κυκλοφορίας του «Eresys», δίνοντάς μας μια γεύση του τι μας περιμένει. Η βασική πλοκή του Eresys είναι η εξής: «Ένας εκδιωχθέντας cultist έχει εξαπολύσει ένα Void Portal σε ένα αποκομμένο νησί, που οδηγεί στο θάνατο των κατοίκων και του ίδιου. Εσείς και οι συνάδελφοί σας πρέπει να στείλετε την οντότητα πίσω στο μέρος από όπου προήλθε και να σφραγίσετε την πύλη. Διεκδικήστε τις πηγές που χρειάζονται για να ολοκληρώσετε την προσφορά των βωμών, ολοκληρώστε το τελικό τελετουργικό για να στείλετε την οντότητα πίσω και σφραγίστε την πύλη πριν να είναι πολύ αργά.»

Όπως και στο «The Shore», αυτό που ξεχωρίζει αμέσως στο «Eresys» είναι η υψηλή ποιότητα στην υλοποίηση των 3D μοντέλων του περιβάλλοντος και των χαρακτήρων. Πριν καν το πιάσουμε στα χέρια μας, είναι εμφανές ότι ο Δραγώνης έχει σχεδιάσει σχολαστικά την αισθητική του παιχνιδιού, ώστε να δημιουργεί την απόκοσμη ατμόσφαιρα ενός Λαβκραφτιανού διηγήματος. Στο τρέιλερ, βλέπουμε τους παίκτες να περιπλανώνται στο σκοτεινό δάσος του «Eresys», ολοκληρώνοντας απόκρυφα τελετουργικά. Ένας από αυτούς κρατά το διαβόητο Necronomicon, το οποίο φαίνεται να του δίνει διάφορες υπερφυσικές δυνατότητες. Αμφίβολο, αν θα μας σώσει από την ποικιλία ακατανόητων φρικαλεοτήτων που εμφανίζονται μέσα από την ομίχλη.

Βλέπουμε αρκετό stealth, καθώς η ομάδα βαδίζει προσεκτικά ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, αλλά και τροχάδην όταν γίνεται αντιληπτή από τις σκοτεινές δυνάμεις που παραμονεύουν. Το «Eresys» υπόσχεται τρόμο και, κρίνοντας από το υλικό, ίσως και λίγη διαδραστική slapstick κωμωδία. Μείνετε μέχρι το τέλος του τρέιλερ για μια πολυαναμενόμενη εμφάνιση από τα βάθη του ωκεανού.

Το Eresys κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου 2023 μέσω Steam. Μπορείτε να πατήσετε εδώ, για να το κάνετε wishlist και να ενημερωθείτε την ημέρα της κυκλοφορίας του.