Τεχνολογια - Επιστημη

TikTok: Σε ισχύ από 21 Απριλίου οι νέοι κανόνες της Κοινότητας

Eνώ η μία χώρα μετά την άλλη το απαγορεύουν στις κρατικές συσκευές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

TikTok: Σε ισχύ από 21 Απριλίου οι νέοι κανόνες της Κοινότητας

Τις Αρχές Κοινότητάς τους κανόνες και τα πρότυπά του μοιράζεται για πρώτη φορά το TikTok, προκειμένου να βοηθήσει, όπως υποστηρίζει, τους ανθρώπους, να κατανοήσουν τις αποφάσεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται για να το διατηρήσει ασφαλές και να οικοδομήσει εμπιστοσύνη στην προσέγγισή του.

Για να είναι οι αλλαγές όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες το TikTok συμβουλεύθηκε περισσότερους από 100 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και μέλη της κοινότητας. Η συμβολή όλων βοήθησε να ενισχυθούν οι κανόνες και να ανταποκριθούν σε νέες απειλές και πιθανές βλάβες.

Μερικές από τις βασικές αλλαγές είναι:

  • ενίσχυση των κανόνων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τα συνθετικά μέσα, τα οποία αφορούν περιεχόμενο που δημιουργείται ή τροποποιείται με τεχνητή νοημοσύνη·
    προσθέτοντας τη λέξη «φυλή» ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό στις πολιτικές του για ρητορική μίσους και συμπεριφορά μίσους.
  • περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο του για την προστασία της πολιτικής και εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισης σε λογαριασμούς κυβέρνησης, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων.
  • Οι νέες Οδηγίες Kοινότητας θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Απριλίου. Τους επόμενους μήνες, θα η εταιρεία θα παρέχει πρόσθετη εκπαίδευση στους συντονιστές της, προκειμένου να βοηθήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των ενημερωμένων κανόνων και προτύπων καθώς αρχίζουν να κυκλοφορούν.

Επισημαίνει επίσης ότι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα μέρος όλα όσα σχετίζονται με τους κανόνες και τα πρότυπά, ώστε όλοι, από δημιουργούς έως ερευνητές, να μπορούν να λάβουν αυτό που χρειάζονται. Έχει αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνει τους κανόνες μας θεματικά σε διαφορετικές θεματικές περιοχές και για καθεμία από αυτές (για παράδειγμα, Συμπεριφορική και Ψυχική Υγεία), ενώ εξηγεί αρχικά εν συντομία τι δεν επιτρέπεται και στη συνέχεια παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως π.χ. ορισμούς και το εύρος των δράσεων που θα μπορούσε να λάβει. Παρουσιάζει επίσης τους τέσσερις πυλώνες της προσέγγισης στη διαχείριση περιεχομένου:

Αυτοί είναι:

  • κατάργηση του παραβατικού περιεχομένου
    περιορισμός ηλικίας σε περιεχόμενο για ενηλίκους, ώστε να το βλέπουν μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω). (Για υπενθύμιση, αυτό το περιεχόμενο πρέπει να συμμορφώνεται με τις Οδηγίες κοινότητας).
  • καθίσταται ακατάλληλο για σύσταση στη ροή For You περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για το ευρύ κοινό.
  • ενδυνάμωση της κοινότητας με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τον έλεγχο της εμπειρίας τους.

Η σημερινή ενημέρωση των Οδηγιών Κοινότητας αφορά επίσης και στη στρατηγική επιτήρησης με το να:

  • Μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες κατά λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανόνες της Κοινότητας, μετά την πρόσφατη ενημέρωση και διευκρινίζει ότι δεν επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών ώστε να παρακαμφθούν σκόπιμα οι κανόνες ή την επιβολή τους
  • Εξηγεί τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη της στην επιβολή των κανόνων με βάση το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την προσέγγιση στο περιεχόμενο που ασκεί κριτική σε δημόσια πρόσωπα.
  • Συμπεριλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται ενημερωτικές ετικέτες, προειδοποιήσεις και οθόνες συμμετοχής.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το TikTok 

Tα παραπάνω έρχονται καθώς σφίγγει ο κλοιός για την κινεζική εφαρμογή την οποία απαγορεύουν όλο και περισσότερες χώρες.  Μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η Βρετανία προστέθηκε στις χώρες που απαγορεύουν το TikTok στις συσκευές κυβερνητικών υπαλλήλων, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας. Συνολικά όμως φαίνεται να σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εφαρμογή, υπό τον φόβο διαρροής σημαντικών δεδομένων στην κινεζική κυβέρνηση. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας είπε στο BBC ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το TikTok ανάμεσα σε ένα «ευρύ φάσμα ψηφιακών καναλιών… για την προώθηση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και για την επικοινωνία της υποστήριξής μας στην Ουκρανία».

 
«Υπάρχουν ισχυρές διαδικασίες για να διασφαλίσουμε ότι οι συσκευές μας είναι ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνων από εφαρμογές τρίτων. Οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες μας φυλάσσονται σε ξεχωριστό σύστημα», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος.

Ωστόσο το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισε τον λογαριασμό του TikTok τον περασμένο Αύγουστο.