Τεχνολογια - Επιστημη

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Bard της Google, «αντίπαλου δέους» του ChatGPT

Αρχικά διαθέσιμο σε ΗΠΑ και Βρετανία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Google: Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του αντίπαλου δέους του ChatGPT

Μετά από μήνες συζήτησης σχετικά με τα αναδυόμενα chatbots που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, η Google ανοίγει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Bard σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Η εταιρεία επιτρέπει επίσημα στους ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να εγγραφούν για το προϊόν γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης στη διεύθυνση bard.google.com. Η Google ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της την Τρίτη ότι θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα με την πάροδο του χρόνου σε περισσότερες χώρες και γλώσσες. Η ανάρτηση, με τίτλο «Δοκιμάστε το Bard και μοιραστείτε τα σχόλιά σας», συντάχθηκε από τον αντιπρόεδρο προϊόντων, και αντιπρόεδρο έρευνας.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bard για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, να επιταχύνετε τις ιδέες σας και να τροφοδοτήσετε την περιέργειά σας», έγραψαν. «Μπορείτε να ζητήσετε από το Bard να σας δώσει συμβουλές για να πετύχετε τον στόχο σας να διαβάσετε περισσότερα βιβλία φέτος, να εξηγήσετε την κβαντική φυσική με απλούς όρους ή να πυροδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας περιγράφοντας ένα άρθρο στο blog. Έχουμε μάθει πολλά μέχρι στιγμής δοκιμάζοντας το Bard και το επόμενο κρίσιμο βήμα για τη βελτίωσή του είναι να λάβουμε ανατροφοδότηση από περισσότερους ανθρώπους».

Οι δοκιμαστές θα πρέπει να συνδεθούν με έναν λογαριασμό Google.

Η Google θέτει κάποιες προστατευτικά όρια για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών και της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των ανταλλαγών σε έναν διάλογο «για να προσπαθήσει να κρατήσει τις αλληλεπιδράσεις χρήσιμες και εντός θέματος».

Το Bard θα εμφανίζει τρία διαφορετικά προσχέδια σε κάθε απάντηση, δήλωσε η εταιρεία σε ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας την αναφορά του CNBC από τις αρχές του μήνα. Η Google αναμένει ότι η δοκιμαστική φάση θα τη βοηθήσει να κατανοήσει πόσο συχνά οι άνθρωποι ασχολούνται με το Bard.

Το λανσάρισμα έρχεται μετά από μήνες ταχέων δοκιμών μετά την εισαγωγή τον Νοέμβριο της τεχνολογίας ChatGPT της OpenAI, η οποία έκτοτε ενσωματώθηκε σε μια περιορισμένη έκδοση του Microsoft
μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft.

Η Google δέχτηκε κριτική από υπαλλήλους και επενδυτές μετά την αρχική παρουσίαση του Bard, η οποία φάνηκε βιαστική για να ανταγωνιστεί την μόλις ανακοινωθείσα ενσωμάτωση του ChatGPT στο Bing της Microsoft.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google δήλωσε ότι θα ανοίξει τα προϊόντα AI σε περιορισμένο αριθμό χρηστών του Workspace, το οποίο περιλαμβάνει το Gmail και τα εργαλεία παραγωγικότητας της Google.