Τεχνολογια - Επιστημη

5 videogame soundtracks για να αντέξεις από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή

Ένα soundtrack την ημέρα… αλλά και στον γιατρό να πηγαίνετε

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Persona 5

5 από τα καλύτερα videogame soundtracks, για κάθε ημέρα της εβδομάδας: «Celeste», «Outer Wilds», «Sable», «Hades» και «Persona 5».

Δευτέρα: «Celeste» (Lena Raine)
H Lena Raine είναι μια από τις σπουδαιότερες μουσικούς στο χώρο και το Celeste είναι ένα εκπληκτικό videogame. Στο «Celeste», ο παίκτης έχει έναν απλό στόχο: να σκαρφαλώσει ένα βουνό. Από τους μελαγχολικούς του πρόποδες μέχρι τις ανεμοδαρμένες του κορφές, το soundtrack του «Celeste» είναι η ιδανική electronic/ambient/8-bit μουσική αφετηρία για την εβδομάδα σου. Με παρέα τα πρώτα του δειλά και απρόθυμα κομμάτια, ετοιμάσου για μια ακόμα ανάβαση. Η Δευτέρα είναι βουνό, αλλά θα τελειώσει. Φτάνοντας στην κορυφή της, θα συνειδητοποιήσεις ότι σε περιμένουν άλλες έξι. Μην τρομάζεις, συνέχισε να ακούς τη μουσική.
Υ.Γ.  Αν δεν σας αρέσει η ηλεκτρονική ή το 8-bit, αξίζει να ακούσετε την «Piano Collections» εκδοχή του album.

Τρίτη: «Outer Wilds» (Andrew Prahlow)
Τρίτη κι ακόμα δεν έχουν πάρει μπρος τα πράγματα. Τουλάχιστον, όμως, σηκώθηκες από το έδαφος. Τώρα, σιγά σιγά, είναι ώρα να βγεις κι απ’ την ατμόσφαιρα. Τρίτη και πρώτη αιώρηση στο αχανές διάστημα μιας ολόκληρης εβδομάδας. Το «Outer Wilds» παρέχει το ιδανικό βιντεογκεϊμικό soundtrack. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα ταξιδιάρικο banjo και περιπλέκεται μουσικά καθώς προχωράμε. Κάπως αισιόδοξο, αλλά μοναχικό. Ποιος ξέρει τι σε περιμένει εκεί έξω; Το «Outer Wilds» βάζει τον παίκτη σε μια λούπα, που τελειώνει πάντα με τη «δύση» του ηλίου. Όπως ακριβώς οι εβδομάδες σου.

Τετάρτη: «Sable» (Japanese Breakfast)
Έχουμε ανέβει τον πρώτο αμμόλοφο και τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το οριακό σημείο. Έχει ζεσταθεί η μηχανή, έχουμε ιδρώσει και λίγο, έχουμε πιάσει ρυθμό. Γλιστράμε κατηφορικά προς την Παρασκευή, σκίζοντας την καυτή άμμο, αποφεύγοντας εμπόδια με κομψό σλάλομ. Μπορεί να φας και τα μούτρα σου λίγο. Το «Glider» των Japanese Breakfast σε κάνει να νιώθεις ότι αρκεί να γύρεις λίγο το βάρος του σώματός σου, για να πάρεις μια νέα κατεύθυνση.

Πέμπτη: «Hades» (Darren Korb)
Έχει ωραίο άκουσμα η Πέμπτη. Πέμπτη μέρα (τυπικά η Κυριακή είναι η πρώτη), πέμπτη στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ανεβαίνουμε λίγο. Σα να ανεβαίνουμε από τον Άδη, μαζί με τον Ζαγρέα του «Hades: από τα Τάρταρα της Δευτέρας μέχρι το γλυκό μεσογειακό ηλιοβασίλεμα της Παρασκευής, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. O Darren Korb, συνθέτης του «Hades» έχει περιγράψει το soundtrack του ως «Μεσογειακό prog-rock Halloween». Το λες και βιομηχανική μέταλ με ανατολικές πινελιές. Τέλειο για ένα εκνευρισμένο βάδην προς τη δουλειά, σε μια Αθήνα έτοιμη να εκραγεί.  Είσαι τόσο κοντά, δεν τα παρατάς τώρα.

Παρασκευή: «Persona 5» (Lyn και άλλοι)
Απόγευμα Παρασκευής: σβήσιμο μετά από μια εξοντωτική εβδομάδα για κάποιον που μισοκοιμάται στην επιστροφή, με το κεφάλι του γερμένο στο τζάμι του τρένου. Ίσως και ανεβαστικό τίναγμα στο Σαββατοκύριακο, καθώς μπαίνει στο αμάξι και βάζει τη μουσική στο τέρμα. Μπορεί και τα δύο. Όλα αυτά προϋποθέτουν, βέβαια, να φτάσεις στο απόγευμα της Παρασκευής. Tώρα, είναι ακόμα πρωί, οπότε «Wake Up, Get Up, Get Out There» με τους Lyn και το soundtrack του «Persona 5». Συνέχισε να ακούς αυτό το κορυφαίο συνονθύλευμα από jazz, funk και soul κομματάρες μέχρι το βράδυ και… «Life Will Change».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ