Τεχνολογια - Επιστημη

Τέλος η κοινή χρήση κωδικών στο Netflix - Αποκάλυψε πώς θα εντοπίζει τους παραβάτες

Το λάθος που έκανε με τη δημοσίευση του επικαιροποιημένου FAQ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Netflix
Netflix © Unsplash

Το Netflix δημοσίευσε κατά λάθος πώς θα εντοπίζει τους λογαριασμούς που κάνουν κοινή χρήση κωδικών - Το λάθος που έκανε με τη δημοσίευση του επικαιροποιημένου FAQ

Το Netflix κυκλοφόρησε κατά λάθος την επικαιροποίηση της ενότητας FAQ στην ιστοσελίδα του σε τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Χιλή, Κόστα Ρίκα, Περού) όπου αναφέρει τρόπους για την αντιμετώπιση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης σε παγκόσμιους χρήστες.

Η υπηρεσία streaming δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που δοκιμάζονται στη Χιλή, το Περού και την Κόστα Ρίκα είχαν αναρτηθεί κατά λάθος σε όλες τις σελίδες του κέντρου βοήθειας, μεταξύ άλλων και στις ΗΠΑ.

«Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα χθες, ένα άρθρο του κέντρου βοήθειας που περιείχε πληροφορίες που ισχύουν μόνο για τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού κοινοποιήθηκε σε άλλες χώρες. Έχει διορθωθεί πλέον».

Το paid sharing και πώς θα εντοπίζει τους παραβάτες

Από πέρυσι το Netflix δοκιμάζει στις τρεις αυτές χώρες το «paid sharing», όπου ο κάτοχος λογαριασμού πληρώνει για να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία ένα επιπλέον άτομο. Στην Κόστα Ρίκα η χρέωση είναι 2,99 δολάρια (2,44 ευρώ) τον μήνα.

Για να διασφαλιστεί ότι ένας λογαριασμός Netflix δεν μοιράζεται εκτός του νοικοκυριού στο οποίο είναι εγγεγραμμένος, η δοκιμή απαιτεί από τους χρήστες να συνδέσουν τη συσκευή προβολής τους –όπως τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο ή tablet– στο wifi του σπιτιού τους, να ανοίξουν την εφαρμογή Netflix και να παρακολουθήσουν κάτι στην υπηρεσία streaming τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες.

Παράλληλα, η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί και άλλες πληροφορίες, όπως διευθύνσεις IP, ID συσκευών και δραστηριότητα λογαριασμού προκειμένου να διαπιστώσει εάν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στην κύρια τοποθεσία.

Αν και το Netflix δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση της κοινής χρήσης λογαριασμών σε παγκόσμιο επίπεδο, η δοκιμή είναι η πλησιέστερη ένδειξη για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια παγκόσμια προσέγγιση.

Το Netflix, το οποίο έχει 230 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η κοινή χρήση λογαριασμών «υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε στο Netflix και να το βελτιώνουμε». Δήλωσε ότι περισσότερα από 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς και ότι τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 αναμένεται να επεκτείνει την επί πληρωμή κοινή χρήση και σε άλλες χώρες.

«Καθώς επεκτείνουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί» δήλωσε η εταιρεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ