Τεχνολογια - Επιστημη

Tree Manipulation, το project τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει δάση σε παιδότοπους

Τα δέντρα μετατρέπονται σε διαδραστικές εγκαταστάσεις

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tree Manipulation, το project τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει δάση σε παιδότοπους - Το έργο του Ulf Mejergren

Σειρά έργων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης που δέντρα μεταμορφώνονται σε ποικιλία σουρεαλιστικών δομών παρουσιάζει έως τις 27 Φεβρουαρίου ο Ulf Mejergren στην έκθεση «Architecture After AI» στη Mebane Gallery στο Όστιν του Τέξας.

Στη σειρά «Tree Manipulation», ο Σουηδός αρχιτέκτονας, με τη βοήθεια του Midjourney, υφαίνει ρίζες και κλαδιά από άλση σημύδων και πεύκων περίτεχνα σε γιγαντιαίους παιδότοπους, αλλόκοτους πύργους-παρατηρητήρια και πυκνά δάση μέσα σε δάση.

Τα δέντρα μετατρέπονται σε διαδραστικές εγκαταστάσεις τέχνης μέσα στα τοπία τους· σε μεγάλη κλίμακα και με σουρεαλιστική όψη. Είναι δομές όπου κάποιος μπορεί να σκαρφαλώσει ή να κατοικήσει εκεί και οι περισσότερες λειτουργούν ως παρατηρητήρια ή καταφύγια στα βάθη του δάσους.

Από την Pine Bark Hut μέχρι τον συναυλιακό χώρο μέσα στον κορμό ενός δέντρου, ο Ulf Mejergren εξερευνά εδώ και καιρό τις δυνάμεις της φύσης· πειραματίζεται με την ηλικίας αιώνων πρακτική της επέμβασης σε δέντρα και βλάστηση, αποσκοπώντας στη δημιουργία εμβυθιστικών εγκαταστάσεων. Είναι η πρώτη φορά που εισέρχεται στην ψηφιακή σφαίρα.

Για την «Tree Manipulation», παρατηρεί:

«Ίσως αυτά τα πρότζεκτ που απομακρύνονται από περιβάλλον κήπου είναι αυτά που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και είναι πολύ μεγαλύτερη η αντίθεση με τα ατιθάσευτα περιβάλλοντα σε σύγκριση με έναν ήδη εξημερωμένο κήπο».