Τεχνολογια - Επιστημη

To νέο videogame Suicide Squad θα είναι τελευταίος ρόλος του Kevin Conroy

Η εμβληματική φωνή του Batman ηχογράφησε τον ρόλο πριν φύγει από τη ζωή

Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Kevin Conroy έδωσε τη φωνή του για τελευταία φορά στον Batman, στο videogame Suicide Squad: Kill the Justice League της Rocksteady, πριν πεθάνει.

Το videogame Suicide Squad: Kill the Justice League έχει, πλέον, μια ιδιαίτερη σημασία. Ο Kevin Conrοy, την απώλεια του οποίο θρηνήσαμε πρόσφατα, χάσρισε για τελευταία φορά τη φωνή του στον Batman, για το game της Rocksteady.

Ο Kevin Conroy είναι, για πολλούς, ο καθοριστικός Batman. Χωρίς να δείξει ποτέ το πρόσωπό του, ο Conroy πέρασε περισσότερο χρόνο παίζοντας τον Batman από οποιονδήποτε ηθοποιό που φόρεσε τη μάσκα μπροστά στον φακό. Έδωσε τη φωνή του στον εμβληματικό ήρωα για το Batman: The Animated Series από το 1992 ως το 1995, ενώ μεταξύ των δεκάδων spinoffs, εμείς τον αγαπήσαμε φυσικά για το ρόλο του στη σειρά Arkham. Ο Conroy έφυγε από τη ζωή πριν μόλις ένα μήνα.

Στο trailer των Game Awards, με τίτλο «Shadows», βλέπουμε την Harley και το κακό συναπάντημα να έρχονται αντιμέτωποι με τον Batman. «Μην ανησυχείτε,» λέει η Harley, «o Βatman δεν σκοτώνει». Σε αυτό το story, όμως, ο Batman δεν είναι ο δεοντολογικός μαχητής που ξέρουμε και αγαπάμε. Το squad έχει ήδη βάλει κάτω τον Flash – αν και προσπαθεί απελπισμένα να τον ξανασηκώσει – και βρίσκεται κάπου μέσα στο Arkham Asylum, όπως αποκαλύπτουν οι τριγύρω επιγραφές. «Δεν κλειδώθηκα εγώ με σένα, εσύ κλειδώθηκες με μένα», που λέμε.

Το τρέιλερ-αφιέρωμα τελειώνει με τη βροντερή φωνή του Conroy να απαγγέλει το θρυλικό: «I am vengeance. I am the night. I am Batman!» κι ένα συγκινητικό «Ευχαριστούμε Kevin», από την ομάδα. Σύμφωνα με τη Rocksteady, το Suicide Squad: Kill the Justice League  παίζετε από 1-4 παίκτες σε co-op με την επιλογή να αλλάζουν σε αχρησιμοποίητους χαρακτήρες σε κάθε αποστολή. Όλη η ομάδα είναι συνεχώς παρούσα. Όταν κάποιος χαρακτήρας δεν ελέγχετε από εσάς ή κάποιον συμπαίκτη, τότε τον αναλαμβάνει η AI.

Το Suicide Squad: Kill the Justice League έχει υποστεί αρκετές καθυστερήσεις στην πορεία του προς την κυκλοφορία. Το αρχικό τρέιλερ για το παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι στην εκδήλωση FanDome της DC, έλαβε χώρα σε μια Μητρόπολη εν μέσω εισβολής και μας σύστησε μέλη του καστ όπως οι Harley Quinn, King Shark, Boomerang και Deadshot.

Το Suicide Squad: Kill the Justice League κυκλοφορεί στις 26 Μαρτίου 2023, σε PS5, Xbox Series X|S και PC.