Τεχνολογια - Επιστημη

Επιστρέφουν οι πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter λόγω διαρροής εσόδων

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι διαφημιστές εγκατέλειψαν μαζικά την πλατφόρμα μετά την εξαγορά του Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
© EPA/JOHN G. MABANGLO

Twitter: Ο Μασκ βάζει τέλος στην απαγόρευση των πολιτικών διαφημίσεων «τις επόμενες εβδομάδες» 

Επιστρέφουν το επόμενο διάστημα οι πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter. Η πλατφόρμα σχεδιάζει να άρει τους περιορισμούς της στις πολιτικές διαφημίσεις, λέγοντας ότι θα επιτρέψει αμέσως περιεχόμενο επί πληρωμή, σε μια κίνηση που αναμένεται να επιφέρει έσοδα για το Twitter.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι διαφημιστές εγκατέλειψαν μαζικά την πλατφόρμα μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ τον περασμένο Οκτώβριο.

Με αυτή την κίνηση το Twitter θα ευθυγραμμιστεί με πολλές από τις άλλες μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook της Meta και το YouTube της Google, που αμφότερα επιτρέπουν πολιτικό περιεχόμενο επί πληρωμή. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι το TikTok της ByteDance, το οποίο εξακολουθεί να απαγορεύει την πολιτική διαφήμιση.

Η άρση των απαγορεύσεων σε διαφημίσεις από πολιτικούς και ομάδες θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε περισσότερα έσοδα για το Twitter. Είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά κινήσεων του Μασκ που έχουν αντιστρέψει τις πολιτικές που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τον πρώην CEO και συνιδρυτή της πλατφόρμας, Τζακ Ντόρσεϊ. Ο Ντόρσεϊ απαγόρευσε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις τον Νοέμβριο του 2019, λέγοντας σε ένα νήμα του Twitter τον Οκτώβριο του 2019 ότι η πληρωμή για πολιτική διαφήμιση «έχει σημαντικές επιπτώσεις που η σημερινή δημοκρατική υποδομή μπορεί να μην είναι έτοιμη να χειριστεί».

Η ανακοίνωση έγινε με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χθες το απόγευμα, στην οποία αναφερόταν: «Πιστεύουμε ότι η διαφήμιση βάσει αιτιών μπορεί να διευκολύνει τη δημόσια συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα. Σήμερα, χαλαρώνουμε την πολιτική διαφημίσεων για διαφημίσεις που βασίζονται σε ιδεολογίες στις Η.Π.Α.».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το γιατί προέβη σε αυτή την απόφαση.

Πριν από την εξαγορά του Μασκ, το 90% των εσόδων του Twitter προέρχονταν από διαφημίσεις. Ο Μασκ κυκλοφόρησε μια ανανεωμένη έκδοση μηνιαίας συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, 8 δολαρίων, στα τέλη του περασμένου έτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ