Τεχνολογια - Επιστημη

4 κορυφαίοι έλληνες επιστήμονες μιλούν για το μέλλον της επιστήμης τους

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη σειρά συναντήσεων «Κορυφαίοι» της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι επιστήμονες Στυλιανός Αντωναράκης, Γεώργιος Χρούσος, Στρατής Παττακός και Γεώργιος Παυλάκης μιλούν στην εκδήλωση «Κορυφαίοι» που διοργανώνει η Ελληοαμερικανική Ένωση και συντονίζει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

Η σειρά συναντήσεων «Κορυφαίοι» που διοργανώνει η Ελληοαμερικανική Ένωση (Hellenic American Union) και στην οποία το κοινό έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με κορυφαίους επιστήμονες, συνεχίζεται την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 19.00.

Τέσσερις κορυφαίοι έλληνες επιστήμονες συζητούν για το παρόν και κυρίως το μέλλον της επιστήμης στον τομέα τους. Ποιο είναι το μέλλον στην Γενετική; Πού βρίσκονται οι έρευνες και οι νέες θεραπείες για τις διάφορες μορφές καρκίνου; Πού βρίσκεται σήμερα η Καρδιοχειρουργική και ποιο είναι το μέλλον της; Ποιο είναι το μέλλον της Παιδιατρικής και της Ενδοκρινολογίας;

Η επιστήμη δίνει το παρών με τέσσερα από τα πλέον επίλεκτα μέλη της, στο θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Ομιλητές:

  • Στυλιανός Αντωναράκης, Γενετιστής, Καθηγητής και Πρόεδρος στο τμήμα Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης
  • Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ, επικεφαλής στην έδρα της UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής
  • Στρατής Παττακός, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Υγεία»
  • Γεώργιος Παυλάκης, Chief, Human Retrovirus Section του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ (θα συμμετέχει μέσω zoom από τις ΗΠΑ)

Τον διάλογο επιστημόνων και κοινού θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μάκης Προβατάς

Είσοδος ελεύθερη με κρατήσεις θέσεων

Πληροφορίες: 2103680052, www.hau.gr