Τεχνολογια - Επιστημη

Τwitter: Διέλυσε το συμβούλιο ασφάλειας o Έλον Μασκ - Βαθαίνει η αναταραχή στην πλατφόρμα

Διαμαρτυρίες και από το νορβηγικό ΥΠΕΞ μετά από γκάφα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ: Διέλυσε το Συμβούλιο Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter - Διαμαρτυρίες προς την πλατφόρμα και από το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Ο Έλον Μασκ διέλυσε αιφνιδιαστικά το Συμβούλιο Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter το βράδυ της Δευτέρας, λίγες στιγμές πριν από προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας.

Το συμβούλιο ήταν μια συμβουλευτική ομάδα σχεδόν 100 ανεξάρτητων οργανώσεων πολιτών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων οργανώσεων που δημιούργησε η εταιρεία το 2016 για να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους, την εκμετάλλευση παιδιών, την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και άλλα προβλήματα στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, το Twitter ενημέρωσε την ομάδα μέσω email ότι διαλύεται λίγο πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Τα μέλη του συμβουλίου, που έδωσαν στο Associated Press και σε άλλα μέσα ενημέρωσης εικόνες του email από το Twitter, μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των φόβων για αντίποινα.

«Η δουλειά μας για να κάνουμε το Twitter ένα ασφαλές, ενημερωτικό μέρος θα προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο επιθετικά από ποτέ και θα συνεχίσουμε να χαιρετίζουμε τις ιδέες σας στο μέλλον για το πώς να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο», ανέφερε το email, το οποίο φέρει την υπογραφή «Twitter».

Η είδηση φάνηκε να βαθαίνει την αναταραχή που έχει κυριεύσει την εταιρεία μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ. Επίσης τη Δευτέρα, αναφέρθηκε ότι ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας του Twitter, Γιόελ Ροθ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του εν μέσω κλιμακούμενων προσωπικών επιθέσεων, μεταξύ άλλων από τον ίδιο τον Μασκ.

Μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post και το CNN, ανέφεραν ότι ο Ροθ και η οικογένειά του τράπηκαν σε φυγή αφού τα tweets του Μασκ παρερμήνευαν τα ακαδημαϊκά γραπτά του Ροθ σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα και τα παιδιά.

Ως επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στο Twitter, ο Ροθ συμμετείχε σε πολλές από τις αποφάσεις της πλατφόρμας σχετικά με το ποιες αναρτήσεις να αφαιρεθούν και ποιοι λογαριασμοί να αναστείλουν.

Οι επικοινωνίες του με άλλους αξιωματούχους του Twitter έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες ως μέρος αυτού που ο Μασκ ονόμασε «τα αρχεία Twitter», μια σειρά εσωτερικών εγγράφων που ο Μασκ έχει μοιραστεί και διαδώσει στην πλατφόρμα μέσω δημοσιογράφων.

Οι τελευταίες εξελίξεις εντείνουν τις ανησυχίες ότι τώρα που ο Μασκ κατέχει ένα από τα πιο ισχυρά κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο, και έχει καταστρέψει το τμήμα που προηγουμένως αστυνόμευε την διαδικτυακή παρενόχληση, το διακύβευμα γύρω από την ορθή λειτουργία της πλατφόρμας είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Όλα αυτά, ενώ οι αλλαγές και η υποστελέχωση της πλατφόρμας επηρεάζει και τους λογαριασμούς ακόμη και κρατικών φορέων, όπως της Νορβηγίας, η οποία διαμαρτύρεται καθώς σε ένα απρόσμενο μπέρδεμα, το Twitter τη συγχέει με τη Νιγηρία.

Το υπουργείο εξωτερικών της Νορβηγίας εξέφρασε τη διαμαρτυρία του προς την πλατφόρμα την Τρίτη (13/12) καθώς, τόσο ο λογαριασμός του πρωθυπουργού της χώρας, όσο και αυτός του υπουργού εξωτερικών, χαρακτηρίστηκαν ως κυβερνητικοί οργανισμοί της Νιγηρίας από τις υπηρεσίες υποστήριξης του Twitter.

(Με πληροφορίες του Guardian)