Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Επιστρέφει η συνδρομητική υπηρεσία με νέες χρεώσεις

Τι αλλάζει στην πλατφόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter, η επόμενη ημέρα: Τι επιδιώκει ο Έλον Μασκ - Δύο ειδικοί σχολιάζουν
© STR/NurPhoto via Getty Images

Twitter Blue: Επιστρέφει η συνδρομητική υπηρεσία 

Το Twitter ενεργοποιεί από σήμερα Δευτέρα την ανανεωμένη έκδοση της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, με την οποία πιστοποιείται η επαλήθευση λογαριασμού.

Το κόστος της υπηρεσίας θα είναι 8 δολάρια τον μήνα, αλλά οι χρήστες iOS θα πληρώσουν ακριβότερα τη συνδρομή, στα 11 δολάρια ανά μήνα. 

Η ανανεωμένη υπηρεσία Twitter Blue θα επιτρέπει στους συνδρομητές να επεξεργάζονται αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, να ανεβάζουν βίντεο 1080p και να λαμβάνουν τη γνωστή σε όλους πλέον μπλε ένδειξη επαλήθευσης του λογαριασμού τους.

Η διεύθυνση του Twitter δεν εξήγησε για ποιον λόγο οι χρήστες iOS θα χρεωθούν ακριβότερα από τους υπόλοιπους, αλλά υπήρξαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία αναζητούσε τρόπους για να αντισταθμίσει την προμήθεια που χρεώνει η Apple στο App Store της.

Προ μηνός το Τwitter αναγκάστηκε να αποσύρει τη συνδρομητική «μπλε» υπηρεσία, η οποία επέτρεπε στους χρήστες έναντι να αποκτούν την ένδειξη επαληθευμένου λογαριασμού έναντι 8 δολαρίων μηνιαίως, καθώς υπήρξε κατάχρηση σε μιμήσεις επωνύμων και διασήμων, σύμφωνα με πηγές. 

Η συνδρομητική υπηρεσία φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη σε πληθώρα φαρσέρ, που δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter. Έτσι, η πλατφόρμα βρέθηκε ακόμη πιο εκτεθειμένη στην παραπληροφόρηση, αφού πολλά μπλε τικ χρησιμοποιήθηκαν για να υποκαταστήσουν επωνύμους, υιοθετώντας μάλιστα ιδιαίτερα μη κολακευτικά μηνύματα. Μεγάλο πρόβλημα όμως φαίνεται να υπάρχει και στις διαφημίσεις, καθώς ουκ ολίγες αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε τη νέα ρύθμιση πριν από λίγες ημέρες δίδοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράσουν την ένδειξη με το μπλε τικ, που δείχνει ότι ένας λογαριασμός είναι επαληθευμένος ή επίσημος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ