Τεχνολογια - Επιστημη

Wordle, το παιχνίδι που έγινε η λέξη της χρονιάς στο Google για το 2022

Και τι ακόμη αναζητήσαμε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Wordle: Η λέξη με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google για το 2022 - Ποια γεγονότα google-αρίστηκαν περισσότερο;

Οι Αμερικανοί έψαξαν για νέους ορισμούς λέξεων στο Google φέτος, αναζητώντας όρους όπως tacit, cacao και foray, οδηγούμενοι από μια σχεδόν μοναδική επιδίωξη - το WordleΗ ίδια η λέξη Wordle κατέκτησε την πρώτη θέση ως ο όρος με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google παγκοσμίως και στις ΗΠΑ το 2022.

Οι αναζητήσεις αποκαλύφθηκαν από την Google στην ετήσια έκθεσή του Year in Search. Το 2021 κυκλοφόρησε από τον Αμερικανό μηχανικό λογισμικού Josh Wardle, και η απλότητα του καθημερινού παιχνιδιού λέξεων βρήκε μαζική απήχηση.

Οι χρήστες έχουν το πολύ έξι προσπάθειες να μαντέψουν τη λέξη της ημέρας. Είναι πάντα μια λέξη με πέντε γράμματα και η λέξη είναι η ίδια για όλους.

Το Wordle έγινε τόσο δημοφιλές που οι αναζητήσεις στο Google από... απελπισμένους παίκτες που αναζητούσαν απαντήσεις επηρέασαν άλλες κορυφαίες τάσεις αναζήτησης στο Google. Επτά από τους 10 κορυφαίους αναζητούμενους ορισμούς λέξεων το 2022 ήταν απαντήσεις του Wordle, συμπεριλαμβανομένων των cacao, homer, canny, foray, trove, saute και tacit.

Ποια γεγονότα google-αρίστηκαν περισσότερο;

Σημαντικά γεγονότα είχαν επίσης αντίκτυπο στις διαδικτυακές αναζητήσεις.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Σεπτέμβριο μπήκε στην πρώτη πεντάδα του συνολικού παγκόσμιου ενδιαφέροντος αναζήτησης. Η Ουκρανία ήταν ο τρίτος όρος που αναζητήθηκε συχνότερα.

Όσον αφορά τις διασημότητες, ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε στην κορυφή των πινάκων ενδιαφέροντος αναζήτησης μεταξύ των ηθοποιών, μετά την υπόθεση δυσφήμισης εναντίον της Άμπερ Χερντ το καλοκαίρι.

Τον Depp ακολούθησε ο Will Smith, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο μετά το χαστούκι που έδωσε στον κωμικό Chris Rock ζωντανά στη σκηνή μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούσαν τα βραβεία Όσκαρ.

Το είδωλο του τένις, η Σερένα Γουίλιαμς, εμφανίστηκε ως η δεύτερη πιο πολυσυζητημένη αθλήτρια στις ΗΠΑ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της ανακοίνωσης της αποχώρησής της και της καταιγίδας των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε τις τελευταίες στιγμές της Γουίλιαμς στο τελευταίο της US Open.

Και οι χρήστες του Googlers στις ΗΠΑ έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για γρήγορο πλουτισμό. Οι αριθμοί των λαχείων Mega Millions και Powerball βρίσκονταν ψηλά στις 10 πρώτες θέσεις ενδιαφέροντος αναζήτησης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.