Τεχνολογια - Επιστημη

Tags στα stories: Πώς θα απαλλαγείς από τα «κρυφο-tag» στο Instagram

Εσύ ακόμη δεν έκανες update;

Λαμπρινή Τρούγκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tag στα Instagram stories: Τα tag μετά τη δημοσίευση και η νέα ρύθμιση που διευκολύνει την διαδικασία προσθήκης ονοματικών αναφορών

Τα stories στο Instagram δίνουν και παίρνουν. Αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Αν tag-άρεις έναν φίλο σου στο story, εκείνος κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει repost και εσύ θα αποκτήσεις νέους followers και, γιατί όχι, νέες γνωριμίες. Η διαδικασία όμως της ονοματικής αναφοράς στο Instagram μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κάπως αμήχανη. Έπρεπε να πληκτρολογήσεις το όνομα που ήθελες τοποθετώντας μπροστά του το χαρακτηριστικό παπάκι και στη συνέχεια να μικρύνεις το tag, ώστε να το κρύψεις από την επιφάνεια της φωτογραφίας.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν καθώς το Instagram πρόσφατα πρόσθεσε μια νέα ρύθμιση στις ιστορίες, η οποία είναι ικανή να κάνει τη ζωή των χρηστών ευκολότερη. Πλέον όταν δημοσιεύεις οποιαδήποτε ιστορία στον λογαριασμό σου, κάνοντας κλικ τις τρεις κουκίδες στην κάτω δεξιά πλευρά, εμφανίζεται μια λίστα με επιλογές μέσα στις οποίες υπάρχει η «Προσθήκη ονοματικών αναφορών». Στο πεδίο που εμφανίζεται στην οθόνη, αναζήτησε τον λογαριασμό που θέλεις να αναφέρεις στην ιστορία σου και κάνε κλικ στο όνομά του. Μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτή τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή μετά τη δημοσίευση της ιστορίας σου, με την προϋπόθεση ότι είναι μεταξύ των 24 ωρών που διαρκεί η παραμονή της στο προφίλ σου.

Η νέα αυτή ρύθμιση είναι χρήσιμη και στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει να αναφέρετε τους φίλους σας στο Instagram story. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη ήδη από τον Σεπτέμβρη. Μπορείτε να την αξιοποιήσετε, αφότου κάνετε ένα απλό update της τελευταίας έκδοσης του Instagram App. Ακόμη και όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει τη νέα έκδοση της εφαρμογής, συχνά αγνοούν αυτή τη νέα δυνατότητα και εξακολουθούν να παιδεύονται με τον παλιό τρόπο των ονοματικών αναφορών. Συνεπώς, η χρήση της νέας δυνατότητας είναι ιδανική ευκαιρία και για να «φλεξάρεις» στους φίλους σου τις τεχνολογικές σου γνώσεις.