Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Τέλος στους κανόνες για την παραπληροφόρηση περί Covid-19

Ακόμα μια αμφιλεγόμενη απόφαση από την νέα διοίκηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter: Τέλος στους κανόνες για την παραπληροφόρηση περί Covid-19
Twitter © ΕPA Pool

Covid19: Τέλος στην πολιτική παρακολούθησης fake news από το Twitter

Το Twitter έδωσε τέλος στην πολιτική με σκοπό την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για την Covid-19 στην πλατφόρμα του, προκαλώντας ανησυχία περί έξαρσης των ψευδών ισχυρισμών καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στην Κίνα και σε κάποια άλλα τμήματα του κόσμου.

«Από τις 23 Νοεμβρίου 2022 το Twitter δεν εφαρμόζει πλέον την πολιτική περί παραπλανητικής πληροφόρησης για την Covid-19» σύμφωνα με update στη σελίδα του blog του, το οποίο πρωτοαναφέρθηκε από το CNN την Τρίτη.

Κατά την έναρξη της πανδημίας Covid το 2020, το Twitter είχε θέσει σε ισχύ μια σειρά από μέτρα, περιλαμβανομένων ενδείξεων και προειδοποιητικών μηνυμάτων σε tweets με αμφισβητούμενες πληροφορίες σχετικά με την κρίση υγείας, καθώς και ένα πλαίσιο για απομάκρυνση tweets που προωθούσαν ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια. Παρόμοια μέτρα πήραν το Facebook και το YouTube.

Υπό στενή παρακολούθηση του Λευκού Οίκου ο Έλον Μασκ λόγω fake news

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω προβληματισμών για τη δυνατότητα του Twitter να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση μετά την απόλυση περίπου του μισού του προσωπικού, περιλαμβανομένων εργαζομένων στο moderation περιεχομένου, υπό την ηγεσία του νέου ιδιοκτήτη, Έλον Μασκ.

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter υπό τη διοίκηση του νέου εκτελεστικού διευθυντή Έλον Μασκ για το ενδεχόμενο παραπληροφόρησης.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα το παρακολουθούμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο εξέλιξης του Twitter σε ένα όχημα παραπληροφόρησης.  Η Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν την ευθύνη «να διασφαλίσουν όταν πρόκειται για παραπληροφόρηση, όταν πρόκειται για το μίσος που βλέπουμε, ότι... αναλαμβάνουν δράση και ότι θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση».

 


 


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ