Τεχνολογια - Επιστημη

Το Facebook ανακοίνωσε «πάγωμα» προσλήψεων - Φόβοι για κύμα απολύσεων

Τι δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook: Η Meta «παγώνει» προσλήψεις και προειδοποιεί για απολύσεις - Η ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Οι εργαζόμενοι της Meta έχουν προειδοποιηθεί για πιθανές απολύσεις, αφού η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα παγώσει τις προσλήψεις και θα προχωρήσει σε «περαιτέρω αναδιάρθρωση», ανέφερε το Bloomberg News.

Σε επικοινωνία της εταιρείας με τους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ επικαλέστηκε το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον για τις αλλαγές. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναγκαστική περικοπή του προσωπικού αρκετών τεχνολογικών εταιρειών τους τελευταίους μήνες, καθώς οι διαφημιστές περιορίζουν τις δαπάνες τους εν αναμονή της ύφεσης.

«Ήλπιζα ότι η οικονομία θα είχε σταθεροποιηθεί πιο ξεκάθαρα μέχρι τώρα, αλλά από ό,τι βλέπουμε δεν φαίνεται ακόμα να έχει σταθεροποιηθεί, οπότε θέλουμε να σχεδιάσουμε κάπως συντηρητικά», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ στους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνάντησής τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε περικόψει τις προσλήψεις μηχανικών κατά τουλάχιστον 30% φέτος, ανέφερε το Reuters τον Ιούνιο. Ακόμη, είχε επιβεβαιώσει το πάγωμα των προσλήψεων σε γενικές γραμμές τον Μάιο, αλλά ακριβή στοιχεία δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως.

«Το σχέδιό μας είναι να μειώσουμε σταθερά την αύξηση του προσωπικού κατά το επόμενο έτος», είπε.

Ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι η Meta θα μειώσει τους προϋπολογισμούς στις περισσότερες ομάδες και ότι τα επιμέρους τμήματα θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν τις αλλαγές στο προσωπικό, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός υφίσταται επιβράδυνση τους τελευταίους μήνες, μετά από μια μικρή ανάκαμψη που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εν μέσω μιας ευρύτερης παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, της αύξησης των επιτοκίων και των ρυθμιστικών αλλαγών, πολλές εταιρείες τεχνολογίας επιβραδύνουν ή σταματούν τις προσλήψεις.

Η μητρική εταιρεία Alphabet της Google ανακοίνωσε πάγωμα των προσλήψεων με ισχύ από τις 20 Ιουλίου και η Apple δήλωσε ότι θα αρχίσει να επιβραδύνει τις προσλήψεις από το 2023. Ενώ άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν μόνο πάγωμα ή επιβράδυνση των προσλήψεων, οι περισσότερες απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο «απολύσεις». Εάν η αναδιάρθρωση της Meta οδηγήσει σε απολύσεις, η εταιρεία θα είναι ο πρώτος από τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς που θα το πράξει από την έναρξη της οικονομικής ύφεσης.