Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ ζητάει αναβολή στη δίκη με το Twitter

Για να μπορέσει να διασταυρώσει τις καταγγελίες ενός πληροφοριοδότη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την αναβολή της δίκης με το Twitter ζήτησε ο Έλον Μασκ προκειμένου να μπορέσει να διασταυρώσει τις καταγγελίες ενός πληροφοριοδότη.

Η δίκη σχετικά με την προσπάθεια του Έλον Μασκ να τερματίσει τη συμφωνία του για το Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων θα πρέπει να καθυστερήσει κατά αρκετές εβδομάδες, ώστε να μπορέσει να διερευνήσει τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη σχετικά με την ασφάλεια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο δικηγόρος του σε δικαστή την Τρίτη.

«Δεν απαιτεί η δικαιοσύνη μερικές εβδομάδες για να το εξετάσει αυτό;», δήλωσε ο δικηγόρος του Musk, Alex Spiro, σε ακρόαση στο Wilmington του Delaware.

Τον περασμένο μήνα δημοσιοποιήθηκαν ισχυρισμοί πληροφοριοδοτών που παρείχαν στον Mασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, νέες πληροφορίες για να ενισχύσει αυτό που νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι ήταν μια μακρόπνοη προσπάθεια - να αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς να πληρώσει αμοιβή τερματισμού ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Πίτερ Ζάτκο, ένας χάκερ γνωστός ως "Mudge", κατήγγειλε στις ρυθμιστικές αρχές ότι η εταιρεία παρουσίασε ψευδώς ότι διέθετε ένα σταθερό σχέδιο ασφάλειας δεδομένων.

Το Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ζάτκο ως "ψευδή αφήγηση" και ο δικηγόρος του Μέσου κατηγόρησε την Τρίτη τον δισεκατομμυριούχο ότι εκμεταλλεύεται τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη για να καλύψει το γεγονός ότι υποτίθεται ότι βιάστηκε να αγοράσει την εταιρεία χωρίς να αξιολογήσει τους κινδύνους.

«Ο Μασκ κατηγορεί το Twitter για την αποτυχία του να κάνει τη συνήθη δέουσα επιμέλεια», δήλωσε ο Γουίλιαμ Σάβιτ, δικηγόρος του Twitter. Ο Σάβιτ διάβασε ένα μήνυμα του Μασκ προς έναν τραπεζίτη στις αρχές Μαΐου, το οποίο προέκυψε στη δίκη και στο οποίο ο δισεκατομμυριούχος έγραφε: «Δεν θα έχει νόημα να αγοράσουμε το Twitter αν οδεύουμε προς τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Ο Σάβιτ είπε ότι ήταν απόδειξη ότι ο Μασκ αναζητά κάθε τρόπο να ξεφύγει από τη συμφωνία και ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί του για bots και ψεύτικους λογαριασμούς ήταν απλώς ένα πρόσχημα για να τερματίσει τη συμφωνία.

Το Twitter και ο Mασκ έχουν μηνύσει ο ένας τον άλλον. Η εταιρεία θέλει το δικαστήριο να διατάξει τον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία για τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που συμφώνησε τον Απρίλιο.

Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν την Τρίτη τη διαπραγμάτευση στα 38,65 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο.