Τεχνολογια - Επιστημη

Η Apple παρουσιάζει στις 7 Σεπτεμβρίου το iPhone 14

Το μήνυμα της εκδήλωσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Apple: Η ημερομηνία παρουσίασης του iPhone 14 και το άνοιγμα για κατασκευή των προϊόντων στην Ινδία. 

Η Apple θα παρουσιάσει στις 7 Σεπτεμβρίου τα νέα της προϊόντα σε μία εκδήλωση υπό τον τίτλο «Far Out» . Ανάμεσά τους βρίσκεται και το iPhone 14

Η παρουσίαση θα πραγματοποιεί στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα μεταδώσει  ζωντανά την εκδήλωση στον ιστότοπό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, Apple θα κυκλοφορήσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone, τα οποία θα έχουν βελτιωμένες κάμερες. Επιπλέον, στα νέα μοντέλα Apple Watch της σειράς 8 πιθανώς θα συμπεριλαμβάνεται αισθητήρας θερμοκρασίας σώματος που θα παρακολουθεί τον ύπνο, ακόμη και τη γονιμότητα.

Φέτος, το λογισμικό περιλαμβάνει εξατομικευμένες επιλογές για το κλείδωμα της οθόνης και τη δυνατότητα επεξεργασίας ή αναίρεσης απεσταλμένων iMessages.

Apple: Παραγωγή των iPhone 14 στην Ινδία

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Apple Inc προγραμματίζει την έναρξη της παραγωγής του iPhone 14 στην Ινδία. Η αμερικανική εταιρία συνεργάζεται με προμηθευτές της για την εντατικοποίηση της παραγωγής στην Ινδία, αλλά και τη μείωση των καθυστερήσεων στην παραγωγή νέων συσκευών iPhone από το τυπικό χρονικό διάστημα που κυμαίνεται μεταξύ έξι και εννέα μηνών για τα προηγούμενα μοντέλα συσκευών, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά που επικαλείται πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Πέρα από την αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» της Κίνας απέναντι στον κορωνοϊό -που προκάλεσε αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και μείωση της ζήτησης- αναλυτές εκτιμούν ότι η εξάρτηση της Apple από την Κίνα παρουσιάζει κινδύνους λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, περισσότερο από το 90% των προϊόντων της Apple παράγεται στην Κίνα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να πείσει εταιρείες όπως η Apple να στραφούν προς το Νέο Δελχί, απλοποιώντας το φορολογικό σύστημα και παρέχοντας κίνητρα σε κατασκευαστές τηλεφώνων. Για την Apple, μια πρόκληση ήταν να βρει στην Ινδία τον αριθμό του ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού που είναι διαθέσιμο στην Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές. Τα λιμάνια, οι δρόμοι και οι υποδομές της Ινδίας υστερούν επίσης σε σύγκριση με εκείνα της Κίνας.