- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν δίνει 52 δισ. δολάρια για την παραγωγή μικροτσίπ στις ΗΠΑ
Ποιος είναι ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών
Τζο Μπάιντεν: Η επένδυση των ΗΠΑ στην παραγωγή ημιαγωγών (μικροτσίπ) και η ζήτηση τα χρόνια της πανδημίας.
Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που αποδεσμεύει 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις για την αναζωογόνηση της παραγωγής ημιαγωγών (μικροτσίπ) στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα βοηθήσει τη χώρα του να κερδίσει «τον οικονομικό ανταγωνισμό στον 21ο αιώνα».
Το κείμενο, που εγκρίθηκε στα τέλη Ιουλίου από το Κογκρέσο, προβλέπει επίσης δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη. Η έγκριση του νόμου αυτού αντιπροσωπεύει για τον Τζο Μπάιντεν μια νίκη έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα και μια καλή είδηση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών. Ο νόμος «ενισχύει τις προσπάθειές μας για την κατασκευή ημιαγωγών εδώ, στην Αμερική», δήλωσε ο Μπάιντεν, εξαίροντας τον ρόλο των επιχειρηματιών οι οποίοι είναι «ο λόγος για τον οποίο είμαι αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον της χώρας μας».
Αυτό το επενδυτικό σχέδιο «θα μειώσει τα κόστη της καθημερινής ζωής, θα δημιουργήσει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία μέσα στη χώρα και θα ενισχύσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ στη βιομηχανία του μέλλοντος», είχε σχολιάσει ο πρόεδρος σε ανακοίνωση μετά την ψηφοφορία στο Κογκρέσο.
Μικροτσίπ: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τη ζήτηση
Η ζήτηση για τους ημιαγωγούς αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας παγκόσμιες ελλείψεις που επιδεινώθηκαν περαιτέρω από το κλείσιμο των κινεζικών εργοστασίων εξαιτίας της εξάπλωσης της Covid-19. Οι ΗΠΑ, των οποίων το μερίδιο στην παγκόσμια παραγωγή υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια προς όφελος της Ασίας, υπέφεραν από τις ελλείψεις αυτές. Αυτό επιβράδυνε κυρίως την παραγωγή νέων αυτοκινήτων πέρυσι, με αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ οι τιμές τους.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η δέσμευση αυτή για την υποστήριξη της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας προσελκύει ήδη ιδιωτικά κεφάλαια, με σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται στους ημιαγωγούς. Η Micron ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα ένα έργο ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.
Η επένδυση αυτή θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τις επιδοτήσεις και τις φορολογικές πιστώσεις που προβλέπονται από τον νόμο που υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν.
Η υπογραφή του νόμου είναι «μια ιστορική επένδυση στο μέλλον της Αμερικής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νιλ Μπράντλεϊ. «Αυτό θα τονώσει την παραγωγή των μικροτσίπ μέσα στη χώρα, θα ενισχύσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, θα αυξήσει την έρευνα και την ανάπτυξη και θα ενισχύσει την εθνική μας ασφάλεια».
Την Τετάρτη ο Μπάιντεν θα υπογράψει νόμο με στόχο τη βελτίωση της υποστήριξης των Αμερικανών βετεράνων που εκτέθηκαν σε τοξικές αναθυμιάσεις από καύση απορριμμάτων σε στρατιωτικές βάσεις. Υπενθυμίζεται ότι καθ' οδόν προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται το μεγαλόπνοο νομοσχέδιο για το κλίμα και την υγεία, μετά την έγκρισή του την Κυριακή από τη Γερουσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να προσαρμοστεί στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Νέα αγωγή κατά της Sony αμφισβητεί αν οι παίκτες αγοράζουν ή απλώς νοικιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια τους
Τα μοντέλα Claude απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παραβίασαν συστήματα οργανισμών
Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.