Τεχνολογια - Επιστημη

Το Instagram ανακαλεί λειτουργίες που λάνσαρε πρόσφατα

Η πλατφόρμα έκανε πειραματισμούς στην προσπάθεια να πλησιάζει το Tik Tok

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιnstagram: Επανήλθε στις κανονικές του λειτουργίες μετά τις αντιδράσεις για μίμηση του Tik Tok. 

Τις λειτουργίες που εγκαινίασε πρόσφατα στην πλατφόρμα του ανακάλεσε το Instagram, έπειτα από δριμεία κριτική που δέχθηκε από μία μεγάλη μερίδα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γνωστών celebrities.

Οι αλλαγές των τελευταίων ημερών έφερναν το Instagram ένα βήμα πιο κοντά στο μοντέλο του TikTok, με τον αλγόριθμο να προωθεί στους χρήστες περισσότερο περιεχόμενο από λογαριασμούς αγνώστων και λιγότερο τις αναρτήσεις των λογαριασμών που ακολουθούν. Επίσης, το Instagram πειραματίστηκε σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών με τα βίντεο πλήρους οθόνης (full screen), το οποίο παραπέμπει στην εμφάνιση του TikTok. Aυτή ηταν μια προσπάθεια να κερδίσει ξανά χρήστες δεδομένου ότι οι νέοι έχουν στραφεί στο TikTok και έχουν απομακρυνθεί από τις πλατφόρμες που ανήκουν στην Meta. Σε αυτές τις πλατφόρμες συμπεριλαμβάνονται και τα Instagram και Facebook. 

Σύμφωνα όμως όσα είπε χθες εκπρόσωπος του Instagram: «Αναγνωρίζουμε ότι οι αλλαγές στην εφαρμογή μπορεί να χρειάζονται μία προσαρμογή και ενώ πιστεύουμε ότι το Instagram οφείλει να εξελίσσεται όσο ο κόσμος αλλάζει, θέλουμε να πάρουμε τον χρόνο μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα το κάνουμε σωστά».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης: «Βάσει των ευρημάτων μας και των κριτικών από την κοινότητά μας, διακόπτουμε το τεστ της πλήρους οθόνης στο Instagram, ώστε να εξερευνήσουμε άλλες επιλογές, και μειώνουμε προσωρινά τον αριθμό των προτάσεων που βλέπετε στο feed σας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας».

Instagram: Αντέδρασαν οι αδελφές Kardashian και Jenner

Στις αντιδράσεις των διαφόρων χρηστών, έρχονται να προστεθούν και αυτές των Kim Kardashian και Kylie Jenner. Οι δύο γνωστές influencer, που έχουν στήσει σχεδόν όλη τους την καριέρα με βάση την εν λόγω πλατφόρμα, αναδημοσίευσαν την εικόνα, καλώντας επίσης το Instagram να σταματήσει να μιμείται το δημοφιλές TikTok.

Η Kylie Jenner, η οποία έχει 360 εκατομμύρια followers, έγραψε: «PLEASEEEEEEEEE»

Ενώ, η Kim Kardashian κοινοποίησε αργότερα την ίδια ανάρτηση στους 326 εκατομμύρια followers της, προσθέτοντας: «PRETTY PLEASE»

Η 24χρονη Kylie και η 41χρονη Kim βρίσκονται στην τρίτη και την έβδομη θέση με τους περισσότερους followers στο Instagram αντίστοιχα, σύμφωνα με το Social Blade (ένας ιστότοπος που παρακολουθεί τον αριθμό των followers των διαφόρων χρηστών). Η οικογένεια Kardashian έχει χτίσει εμπορικές αυτοκρατορίες διαφημίζοντας εν μέρει τα προϊόντα τους απευθείας στους followers τους μέσα από τα διάφορα social media. Μέσα από την παρουσία τους στα social media και, ιδιαίτερα, στο Instagram, έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν σημαντικά τις αγορές, όπως έκανε και η Kylie Jenner το 2018 όταν δήλωσε στο Twitter ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον το Snapchat. Τότε, οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν 6,1% μετά από αυτό.