Τεχνολογια - Επιστημη

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 16 για τα iPhone

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιες εκπλήξεις αναμένεται να παρουσιάσει ο Tim Cook στο συνέδριο της Apple
Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ © ΕPA Pool

Η Apple παρουσίασε το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, το iOS 16, το οποίο περιλαμβάνει ένα ανανεωμένο κέντρο ειδοποιήσεων και οθόνη κλειδώματος για iPhone.

Η Apple ξεκίνησε το Worldwide Developers Conference 2022 με το iPhone και συγκεκριμένα με το επερχόμενο iOS 16, το οποίο όπως ανακοίνωσε φέρνει αρκετές νέες αλλαγές. Αρχικά, η εταιρία επισήμανε ότι έκανε τεράστια δουλειά όσον αφορά το lock screen (οθόνη κλειδώματος) του iPhone και φέρνει πολλές νέες επιλογές για να το φέρετε στα γούστα σας.

Έτσι, με το iOS 16 θα μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση της ώρας, να βάλετε διάφορα widgets, να αλλάξετε τα χρώματα, να βάλετε φίλτρα και να έχετε πολλά αποθηκευμένα lock screens στο κινητό σας. Η οθόνη κλειδώματος θα αναδιοργανώσει και τα notifications, τα οποία θα βρίσκονται πλέον στο κάτω μέρος της οθόνης.

Ο άλλος τομέας στον οποίο θα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις το iOS 16, είναι τα μηνύματα. Με τη νέα έκδοση θα προστεθεί η δυνατότητα επεξεργασίας τυπογραφικών λαθών σε απεσταλμένα μηνύματα, η δυνατότητα ανάκλησης μηνυμάτων και η ικανότητα κατηγοριοποίησης νήματος μηνυμάτων ως μη αναγνωσμένο, ώστε ο χρήστης να επανέλθει όταν έχει τη δυνατότητα. Ακόμα, το SahrePlay έρχεται στα μηνύματα.

Η εταιρία βελτίωσε και το Focus mode επιτρέποντας πλέον στους χρήστες να συνδέουν διάφορες λειτουργίες με το ανανεωμένο lock screen και παράλληλα να το αλλάζουν απλά με ένα swipe, ανάλογα την οθόνη κλειδώματος που έχουν.

Η Apple επιβεβαίωσε πως αναβαθμίσεις θα λάβουν και οι εφαρμογές Home και Car, με την πρώτη να επανασχεδιάζεται με νέες κατηγορίες, νέα διάταξη και να είναι πιο εύκολο να ρυθμίσετε τις συσκευές σας ή περιηγηθείτε σε αυτές. Από την άλλη, η νέα έκδοση του Car θα περιλαμβάνει υποστήριξη για να ελέγχετε όλα τα συστήματα των οχημάτων, όπως το ταμπλό και άλλα. Μάλιστα, αυτή η έκδοση θα υποστηρίζεται από το 98% των αυτοκινήτων.

Apple: Ανακοινώθηκε επίσημα ο επεξεργαστής M2 και το ανανεωμένο McaBook Air

Στα πλαίσια του φετινού WWDC, η Apple ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και τη νέα της ναυαρχίδα σε ό,τι αφορά στους επεξεργαστές: τον M2. Το νέο τσιπ υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις σε σύγκριση με τα μοντέλα του M1.

Ο M2 είναι βασισμένος στην custom αρχιτεκτονική Arm της Apple και σε node 5nm. Έτσι, αποτελείται από 20 δισεκατομμύρια transistor. Η Apple υποστηρίζει ότι ο νέος της επεξεργαστής είναι κατά 18% ταχύτερος από τον M1 σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του CPU και κατά 35% σε ό,τι αφορά στα γραφικά.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η Apple εκτός από το νέο επεξεργαστή της M2, μας έδειξε και τη συσκευή στην οποία θα κάνει ντεμπούτο η νέα της προσθήκη σε ό,τι αφορά στο hardware. Ο λόγος για το ανανεωμένο MacBook Air, που φέρνει νέο σχεδιασμό και πληθώρα από features.

Το νέο MacBook Air έχει, ακόμα, κάμερα 1080p FaceTime HD, καθώς και νέα μικρόφωνα και ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos. Η εταιρεία προσφέρει νέο φορτιστή που διαθέτει δύο θύρες USB-C, που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 20 λεπτά.

WWDC 2022 - June 6 | Apple

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ