Τεχνολογια - Επιστημη

Η ΕΕ συμφωνεί για έναν φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Γιατί διαφωνεί η Apple

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΕΕ προς συμφωνία για τους ενιαίους φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών - Η διαφωνία της Apple
Φορτιστής ηλεκτρονικών συσκευών © Pixabay

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συμφωνήσουν σε κοινούς κανόνες για τον ενιαίο φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα στελέχη της Κομισιόν αναμένεται να συμφωνήσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε κοινούς κανόνες για τον ενιαίο φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ακουστικά.

Οι νέοι κανόνες θα έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην χρειάζονται πλέον διαφορετικό φορτιστή και καλώδιο κάθε φορά που αγοράζουν μια νέα συσκευή, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν φορτιστή για όλες τις μικρές και μεσαίες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τους.

Τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τα ακουστικά, οι φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα ηχεία, τα οποία επαναφορτίζονται μέσω καλωδίου θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με θύρα τύπου USB-C, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους.

Εξαιρέσεις θα ισχύουν μόνο για συσκευές που είναι πολύ μικρές για να διαθέτουν τέτοια θύρα, όπως είναι τα έξυπνα ρολόγια, οι συσκευές παρακολούθησης της υγείας και ορισμένες συσκευές αθλητικού εξοπλισμού.

Η αναθεώρηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της ΕΕ να καταστήσει τα προϊόντα πιο βιώσιμα, ιδίως τα ηλεκτρονικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά, και να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Κοινός φορτιστής στην Ευρωπαική Ένωση: Γιατί διαφωνεί η Apple

Σύμφωνα με το Reuters, η σχετική συνάντηση για συμφωνίας επί του θέματος είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, με την Apple να έχει εκφράσει στο παρελθόν την εντονότατη διαφωνία για το θέμα.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός είχε αναφέρει στο παρελθόν πως «ο ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνον ένα τύπο θύρας φορτιστή “πνίγει” την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, η οποία με τη σειρά της θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ