Τεχνολογια - Επιστημη

Μήνυση μετόχων του Twitter στον Έλον Μασκ για κερδοσκοπικά παιχνίδια

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ εξαγοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/FC chs

Μέτοχοι του Twitter επαναφέρουν το ζήτημα της καθυστερημένης ανακοίνωσης του Ελον Μασκ για την απόκτηση ποσοστού μετοχών της εταιρείας.

Ομάδα επενδυτών του Twitter ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός, κατέθεσε την Τετάρτη 26 Μαΐου μήνυση εναντίον του Μασκ κατηγορώντας τον για χειραγώγηση μετοχών και όχι μόνο. Οι επενδυτές αναφέρουν ότι με την τακτική που ακολούθησε ο αμερικανικός μεγιστάνας ξεγέλασε τους μετόχους με αποτέλεσμα αυτός να αποκομίζει διαφόρων ειδών οφέλη από την μυστική απόκτηση των μετοχών ενώ εκείνοι αλλά και η πλατφόρμα συνολικά ζημιώνονταν.

Επιπλέον τον κατηγορούν ότι η συμφωνία στην οποία έχει προχωρήσει είναι «χαοτική» όπως την χαρακτηρίζουν και φέρνουν ως επιχείρημα την πρόσφατη απόφαση του Μασκ να παγώσει την διαδικασία απόκτησης της πλατφόρμας υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter (bots) είναι πιθανώς μεγαλύτερο από 5% που είχε θέσει ως ανώτατο όριο για να υλοποιήσει την εξαγορά. Οι επενδυτές που έκαναν την μήνυση δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το ποσό της αποζημίωσης που επιδιώκουν αναμένοντας να προστεθούν στην ομάδα των μηνυτών και άλλοι μέτοχοι και το ποσό που θα ζητήσουν να είναι το μεγαλύτερο δυνατό.

Ο Μασκ απέφυγε να δηλώσει την απόκτηση μετοχών άνω του 5% του Twitter στο χρονικό όριο που αναφέρει η νομοθεσία και το έκανε όταν είχε αποκτήσει πλέον το 9,2% των μετοχών και ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεση του να αγοράσει την πλατφόρμα. Η SEC μελετά εδώ και ένα μήνα αυτή την υπόθεση χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει κάποια απόφαση. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ