Τεχνολογια - Επιστημη

Michiaki Takahashi: Ποιος είναι ο γιατρός στο doodle της Google

Ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Michiaki Takahashi: Ποιος είναι ο γιατρός στο doodle της Google
Michiaki Takahashi: Ποιος είναι ο γιατρός στο doodle της Google

Michiaki Takahashi: Η Google τιμά με doodle τον γιατρό που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς.

Η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle, στον Ιάπωνα ιολόγο, Δρ. Michiaki Takahashi, ο οποίος ήταν αυτός που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς το 1974.

Το εμβόλιο του Takahashi αποτέλεσε επανάσταση για την δεδομένη περίοδο που ανακαλύφθηκε και έκτοτε έχει χορηγηθεί με ασφάλεια σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο βοηθώντας τα να προλάβουν τη μεταδοτική ιογενή νόσο και της μετάδοσή της.

Michiaki Takahashi | 94 χρόνια από τη γέννηση του Dr. Michiaki Takahashi

Ποιος ήταν ο Michiaki Takahashi

Ο Michiaki Takahashi γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Πήρε το πτυχίο του ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων του Πανεπιστημίου της Οσάκα το 1959. Ύστερα από μελέτη για ιούς ιλαράς και πολιομυελίτιδας, δέχτηκε μια ερευνητική υποτροφία το 1963 στο Baylor College των Ηνωμένων Πολιτειών. Τότε ήταν που ο γιος του εμφάνισε μια σοβαρή κρίση ανεμοβλογιάς, κάτι που τον οδήγησε στο να παλέψει να βρει τρόπο να καταπολεμήσει την εξαιρετικά μεταδοτική αυτή ασθένεια.

Το 1965 Michiaki Takahashi επέστρεψε στην Ιαπωνία και άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζωικό και ανθρώπινο ιστό. Μετά από μόλις πέντε χρόνια έρευνας, ήταν έτοιμο για κλινικές δοκιμές. Το 1974, ο Δρ Takahashi είχε αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο που στοχεύει τον ιό της ανεμοβλογιάς. Ακολούθως, υποβλήθηκε σε αυστηρή έρευνα με ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Στον Michiaki Takahashi αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google
Στον Michiaki Takahashi αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google © google

Το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ιαπωνία ως το μοναδικό εμβόλιο που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Έκτοτε, το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε σύντομα σε περισσότερες από 80 χώρες. Το 1994, ο γιατρός Michiaki Takahashi διορίστηκε διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Μικροβιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου της Οσάκα -μια θέση που κράτησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Dr. Michiaki Takahashi | Who was Dr. Michiaki Takahashi | Virologist Who Invented Chickenpox Vaccine

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ