Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Αφιερωμένο στον συγγραφέα Severino Reyes

Τι ήταν οι θαρθουέλες που τον έκαναν γνωστό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφιερωμένο στον Φιλιππινέζο συγγραφέα Severino Reyes το σημερινό doodle της Google
Αφιερωμένο στον Φιλιππινέζο συγγραφέα Severino Reyes το σημερινό doodle της Google

Αφιερωμένο στον Φιλιππινέζο συγγραφέα, Severino Reyes είναι το Google Doodle σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Τη μνήμη του Φιλιππινέζου συγγραφέα, Severino Reyes τιμά το σημερινό doodle της Google. Ο Severino Reyes y Rivera όπως ήταν το πλήρες όνομά του ήταν Φιλιππινέζος συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης έργων. Στην καριέρα του, χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Lola Basyang, ενώ το παρατσούκλι του ήταν “Don Binoy”.

Διεθνώς έγινε γνωστός για της θαρθουέλες του, τα έργα δραματικού μουσικού θεάτρου με ισπανική επιρροή, αλλά και για την κλασική πλέον συλλογή του με ιστορίες Ταγκαλόγκ.

 

Severino Reyes | Severino Reyes' 161st Birthday

 

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1861 στην πρωτεύουσα, Μανίλα. Από μικρός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις γλώσσες. Μελέτησε τα λατινικά, τα ελληνικά, τα εβραϊκά και αρκετές ακόμη διαλέκτους που ομιλούνται σε ολόκληρο το αρχιπελαγικό έθνος.

Σπούδασε ιστορία, λογοτεχνία και επιστήμες αλλά η ακαδημαϊκή του καριέρα κορυφώθηκε με πτυχίο στη φιλοσοφία ενώ η κληρονομιά του έμεινε στις τέχνες.

Ακολούθησε η ίδρυση της θεατρικής ομάδας «Gran Compania de Zarzuela» το 1902, που αφιερώθηκε στην επέκταση της τέχνης σε όλες τις Φιλιππίνες. Την ίδια χρονιά, η πρωτοποριακή θεατρική του ομάδα ανέβασε το δεύτερο έργο του με τίτλο «Walang Sugat» (Χωρίς πληγές), ένα ιστορικό δράμα με επίκεντρο την επανάσταση των Φιλιππίνων, που έκανε γνωστή τη θαρθουέλα σε όλες τις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.