Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle προς τιμήν της πρώτης παίκτριας μπέιζμπολ

Ποια ήταν η Μαρκένια «Τόνι» Στόουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκένια «Τόνι» Στόουν
Μαρκένια «Τόνι» Στόουν © Google Doodle

Το σημερινό Google Doodle τιμά την Μαρκένια «Τόνι» Στόουν, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έπαιξε επαγγελματικό μπέιζμπολ.

Την Μαρκένια «Τόνι» Στόουν, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έπαιξε επαγγελματικό μπέιζμπολ τιμά με το σημερινό του doodle η google.

Πρόκειται για μία θρύλο του μπέιζμπολ την «Τόνι» Στόουν και την πρώτη που έσπασε το κατεστημένο των δύο φύλων που απεικονίζεται να φοράει τα χρώματα των «Κλάουνς».

Ποια ήταν η Μαρκένια «Τόνι» Στόουν

Η Στόουν γεννήθηκε στο Μπλούφιλντ της Δυτικής Βιρτζίνια τον Ιούλη του 1921. Γρήγορα αγάπησε το μπέιζμπολ και με κάθε ευκαιρία αγωνιζόταν μαζί με φίλους της. Με το πέρασμα των χρόνων και αφότου μετακόμισε στη Μινεσότα, έγινε ολοένα και καλύτερη αλλά το γεγονός ότι ήταν γυναίκα και δη μαύρη της «απαγόρευε» οποιοδήποτε όνειρο επαγγελματικής της ενασχόλησης με το άθλημα.

Με πείσμα και επιμονή, ωστόσο, η Στόουν κατάφερε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της με την ημιεπαγγελματική ομάδα Τουίν Σίτιζ Κόλορντ Τζάιαντς, σε ηλικία μόλις 15 ετών, σπάζοντας έτσι το κατεστημένο των δύο φύλων, καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα που θα έπαιζε μπέιζμπολ. Το 1946 πήρε μεταγραφή στους Σαν Φρανσίσκο Σι Λάιονς και ξεκίνησε επίσημα την καριέρα της.

Πολύ σύντομα έγινε γνωστή για τις ικανότητες και την δυναμική της ενώ απέκτησε και αρκετούς haters που την αποδοκίμαζαν όταν αγωνιζόταν εκτός έδρας.

Το 1954 μετά από μία λαμπρή καριέρα στο αμερικανικό μπέιζμπολ, παίζοντας δίπλα σε θρύλους του αθλήματος όπως ο Σάτσελ Πέιτζ και ο Τζάκι Ρόμπινσον, αποσύρθηκε αφήνοντας πίσω τα στερεότυπα μίας κοινωνίας που σιγά-σιγά άρχιζε να αλλάζει.

Το 1990, η 6η Μαρτίου ανακηρύχθηκε ως «Ημέρα της Τόνι Στόουν», στο Σεντ Πολ. Μάλιστα, μπήκε στο Πάνθεον των Αθλητών του Μπέιζμπολ και το 1993 εισήχθη στο Παγκόσμιο Πάνθεον για τις γυναίκες αθλήτριες. To 1996 έφυγε από τη ζωή, στην Αλαμέντα της Καλιφόρνια σε ηλικία 75 χρονών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ