Τεχνολογια - Επιστημη

H Microsoft εξαγοράζει την εταιρεία πίσω από το «Call of Duty»

Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της που αγγίζει τα 69 δισ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
microsoft
Microsoft © EPA

Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της προχωρά η Microsoft καθώς συμφώνησε να αποκτήσει την Activision Blizzard σε ένα deal ύψους 68,7 δισ. δολαρίων.

Η Activision Blizzard του Μπόμπι Κότικ είναι η εταιρεία πίσω από άκρως δημοφιλή video games, όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crash. Η Microsoft θα καταβάλλει, όπως ανακοίνωσε, το ποσό των 95 δολαρίων ανά μετοχή. 

Το αντίτιμο είναι 45% υψηλότερο σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την περασμένη Παρασκευή. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών θα παραμείνει ο Μπόμπι Κότικ και μετά την εξαγορά. Ο Κότικ να σημειωθεί ότι είχε εμφανιστεί και ως ηθοποιός στην ταινία «Μoneyball». 

Με τη συμφωνία αυτή η Microsoft έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στον χώρο του gaming, όπου είναι ήδη μεταξύ των πρωταγωνιστών με την κονσόλα της Xbox και παιχνίδια, όπως τα Minecraft και Doom. Yπενθυμίζεται ότι η Microsoft διέκοψε την κατασκευή των κονσολών Xbox One, ξεκινώντας «αθόρυβα» στα τέλη του 2020 από την διακοπή του Χbox One Χ και του ψηφιακού Xbox One S και στη συνέχεια του Xbox One S.

«Το Gaming είναι η πιο δυναμική και ενθουσιώδης κατηγορία στην ψυχαγωγία σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφόρμων του metaverse» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοινώνοντας την  εξαγορά. «Επενδύουμε εις βάθος σε περιεχόμενο υψηλής κοινότητας, στο cloud και σε μία νέα εποχή του Gaming, που βάζει πάνω από όλα τους παίχτες και τους δημιουργούς και δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλές και προσβάσιμο σε όλους» συμπλήρωσε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ