- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορεί η ασπιρίνη να κάνει το θαύμα της κατά του καρκίνου;
«Ναι», λένε ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου
Μια ασπιρίνη την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκινωμάτων και θνησιμότητας από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου σύμφωνα με την πιο εμπεριστατωμένη έρευνα πάνω στις δυνατότητες του τόσο φθηνού φαρμάκου απέναντι στην εν λόγω πάθηση. Ένα από τα δυνατά συμπεράσματα της έκθεσης των Βρετανών επιστημόνων είναι ότι περισσότεροι από 130.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχαν αποφευχθεί τα τελευταία 20 χρόνια αν άτομα ηλικίας από 50 έως 64 ετών κατανάλωναν μία ασπιρίνη την ημέρα για διάστημα δέκα ετών. Να σημειωθεί ότι η ευεργετική δράση της ασπιρίνης στον ανθρώπινο οργανισμό συνεχίζεται ακόμα κι όταν ο ασθενής σταματήσει να την παίρνει. Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου με επικεφαλής τον Τζακ Κιούζικ του τμήματος πρόληψης καρκίνου κατέληξε στη διαπίστωσε ότι τα άτομα ηλικίας από 50 έως 65 ετών πρέπει να λαμβάνουν 75 μιλιγκράμ ασπιρίνης την ημέρα. «Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κανείς για να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκινώματος μετά τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», δήλωσε ο δρ. Τζακ Κιούζικ αφού πρώτα διεμήνυσε τους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος λαμβάνει καθημερινά μια δόση ασπιρίνης εδώ και τέσσερα χρόνια. «Το κουτάκι με τις ασπιρίνες βρίσκεται στο κομοδίνο του υπνοδωματίου μου. Έχει γίνει μέρος της όλης διαδικασίας της προετοιμασίας για ύπνο. Δεν ξεχνώ ποτέ να το πάρω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανησυχίες εντείνονται καθώς τα συστήματα αποκτούν μεγαλύτερη αυτονομία
Τα σημαντικά οφέλη της γραφής με το χέρι έναντι των πληκτρολογίων στον εγκέφαλο
Η νέα συνήθεια που γεννήθηκε στα κινητά σαρώνει τις οθόνες και φέρνει δισεκατομμύρια
Ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να προσαρμοστεί στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Νέα αγωγή κατά της Sony αμφισβητεί αν οι παίκτες αγοράζουν ή απλώς νοικιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια τους
Τα μοντέλα Claude απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παραβίασαν συστήματα οργανισμών
Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.