Τεχνολογια - Επιστημη

Google Doodle: Τιμά τον Ιάπωνα συνθέτη, Ακίρα Ιφουκούμπε

Συνέθεσε τη μουσική της ταινίας «Godzilla»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Google τιμά με το σημερινό της Doodle τον Ακίρα Ιφουκούμπε
Η Google τιμά με το σημερινό της Doodle τον Ακίρα Ιφουκούμπε © Google

Με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη γέννησή του, η Google με το σημερινό της Doodle τιμά τον Ακίρα Ιφουκούμπε.

Τον Ακίρα Ιφουκούμπε τιμά με το σημερινό της Doodle η Google με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη γέννησή του σπουδαίου Ιάπωνα συνθέτη.

Ο Ακίρα Ιφουκούμπε γεννήθηκε σαν σήμερα το 1914 στο Κουσίρο, στο νησί του Χοκάιντο, της Ιαπωνίας. Ως έφηβος υπήρξε ένας παθιασμένος ακροατής των ευρωπαϊκών μουσικών κομματιών και φιλοδοξούσε να συνενώσει τη βαθιά ριζωμένη εθνική του ταυτότητα σε πρωτότυπες συνθέσεις, μια ιδέα που ενισχύθηκε περαιτέρω αφού άκουσε το συναισθηματικό ορχηστρικό κομμάτι του Ρώσου συνθέτη του 1913 «The Rite of Spring» σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα και συγκεκριμένα το 1935 ο Ιφουκούμπε έφυγε από το σπίτι του για να σπουδάσει δασοκομία στο Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο, όπου έγραψε τον πρώτο του αρχικό ορχηστρικό νούμερο.

Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής. Το 1947, κυκλοφόρησε την πρώτη από τις περισσότερες από 250 μουσικές για ταινίες του που παρήγαγε τον επόμενο μισό αιώνα. Αποκορύφωμα της καριέρας του ήρθε το 1954 όταν έγραψε το soundtrack για την ιαπωνική ταινία ιαπωνική «Godzilla» (1954 σε σκηνοθεσία Ισιρόο Χόντα).

Πέρα από τη σύνθεση μουσικής, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκιο, όπου αργότερα έγινε και Πρόεδρος. Ακόμα, ο Ακίρα Ιφουκούμπε δημοσίευσε ένα βιβλίο 1.000 σελίδων για τη θεωρία με τίτλο «Ενορχήστρωση». Η ιαπωνική κυβέρνηση του απένειμε το Τάγμα Πολιτισμού, αλλά και του Ιερού Θησαυρού, Τρίτης Κατηγορίας.

Τελικά, πέθανε στο Τόκιο στο Νοσοκομείο Meguro-ku, στις 8 Φεβρουαρίου 2006, σε ηλικία 91 ετών.

Ακίρα Ιφουκούμπε | 107 χρόνια από τη γέννηση του Ακίρα Ιφουκούμπε

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ