Τεχνολογια - Επιστημη

Daily Mail: Γιατί προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Google

Τι καταλογίζει στη μηχανή αναζήτησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μηχανή αναζήτησης - Google
Μηχανή αναζήτησης - Google © Unsplash/ Solen Feyissa

Daily Mail: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Google, καταγγέλλοντάς τη για την πρακτική που ακολουθεί με το διαφημιστικό χώρο.

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει κατά της Google η Associated Newspapers, η μητρική εταιρεία της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail και του ιστότοπου MailOnline. H εταιρεία κατηγορεί την Google ότι χειραγωγεί τη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά, όπως και τη μηχανή αναζήτησής του και στερεί ζωτικής σημασίας έσοδα από τις επιχειρήσεις.

«Η διαδικτυακή διαφήμιση συνεχίζει να αυξάνεται από τη στιγμή που οι χρήστες καταναλώνουν περισσότερα περιεχόμενα στο διαδίκτυο, όμως τα διαφημιστικά έσοδα των εφημερίδων μειώθηκαν κατά 70% την τελευταία δεκαετία», οδηγώντας σε κύματα απολύσεων και το κλείσιμο πολλών εφημερίδων.

«Οι εκδοτικές επιχειρήσεις δεν βλέπουν την αύξηση των διαφημιστικών εξόδων, καθώς η Google και η μητρική εταιρεία της Alphabet απέκτησαν παράνομα και συντηρούν μονοπώλια στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους διαφημιστές και τα ΜΜΕ για την αγορά και πώληση διαφημιστικών χώρων», αναφέρεται στην αγωγή. 

Μεταξύ των «τακτικών» που καταγγέλλονται, η Google κατηγορείται ότι καθιστά δύσκολο για τους εκδότες εφημερίδων να συγκρίνουν τιμές και «χειραγωγεί την αγορά» μέσω των δικών της πλατφορμών "DoubleClick for Publishers" που προορίζεται για τους εκδότες εφημερίδων και "DoubleClick Ad Exchange", που κυριαρχούν στη διαδικτυακή διαφημιστική αγορά.

Ακόμη, η εταιρεία τονίζει ότι η Google ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να «χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησής της για να τιμωρεί τους εκδότες Τύπου που δεν υποτάσσονται στις πρακτικές της», κάνοντας τους να εμφανίζονται σε χαμηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν δεν πωλούν αρκετούς διαφημιστικούς χώρους στη δική της αγορά ανταλλαγής διαφημίσεων. 

Ο ιστότοπος της Daily Mail υπογραμμίζει πως η Associated Newspapers εκτιμά πως η κάλυψή της της βρετανικής βασιλικής οικογένειας φέτος εμφανίζεται ασυνήθιστα χαμηλά στις αναζητήσεις της Google.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ