realme_smartphone_series_8_1.jpg
Τεχνολογια - Επιστημη

realme 8 & 8 Pro: Οι φωτογραφίες πιο αληθινές από ποτέ

H realme κάνει το comaback της χρονιάς
328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

realme 8 & realme 8 Pro: Τα νέα value for money smartphones που έρχονται τον Απρίλιο για να κάνουν τη διαφορά.

Λίγο πριν βγούμε και επίσημα έξω, όλοι μας έχουμε νοσταλγήσει εκείνες τις στιγμές που ζούσαμε παρέα. Από ένα τριήμερο με την παρέα, μέχρι μια συναυλία ή μια απλή έξοδο με τους αγαπημένους μας. Στιγμές που αποτυπώθηκαν για πάντα στη μνήμη μας και πλέον τις θυμόμαστε μόνο από τις φωτογραφίες. Φωτογραφίες που χρόνο με τον χρόνο έγιναν όλο και πιο επαγγελματικές. Θυμάμαι όταν πρωτοτράβηξα βίντεο σε μεγάλη συναυλία και το σύγκρινα με την «κάλυψη» που είχα κάνει στα social media μου όταν είχα δει από κοντά τον Bryan Adams στο ΟΑΚΑ. Η μέρα με τη νύχτα. Εκείνες οι βραδιές μπορεί σήμερα να φαντάζουν μακρινές, όμως όλα όσα μαθαίνουμε για τα νέα realme που λανσάρονται αυτόν τον Απρίλιο, μας κάνουν αμέσως να σκεφτόμαστε τις στιγμές που θα φωτογραφίσουμε με αυτά. Η τιμή του realme 8 Pro για προπαραγγελίες (οι οποίες ξεκινούν από 8 Απριλίου) είναι από τα 329 στα 299 ευρώ ενώ όσον αφορά το realme 8 η προσφορά προπαραγγελίας είναι στα 199 ευρώ από τα 219 ευρώ για μνήμη 4 + 64 και στα 219 ευρώ από τα 239 για μνήμη 6 + 128.

Η realme επέστρεψε και το comaback της είναι πιο δυναμικό από ό,τι το περιμέναμε και σίγουρα πιο οικονομικό. Πιάνοντας για πρώτη φορά στα χέρια μου το 8 Pro, αμέσως άρχισα να δουλεύω τις νέες του κάμερες. Η βελτίωση είναι αισθητή και έχει να κάνει με έναν συνδυασμό παραγόντων. Ας γίνω όμως πιο κατανοητός.

Το realme 8 Pro διαθέτει οθόνη 6.4’’ Super AMOLED FHD+, επεξεργαστή Snapdragon 720G, 6GB/8GB μνήμη RAM LPDDR4X, 128GB αποθηκευτικό χώρο UFS 2.1 (επέκταση με microSD), τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 108MP f/1.88 Samsung ISOCELL HM2 + 8MP ultrawide 119º + 2MP macro + 2MP f/2.4 B&W, εμπρόσθια κάμερα 16MP f/2.45 Sony IMX471. Οι αισθητήρες υψηλής ανάλυσης, καθώς επίσης και το οπτικό 3x zoom, δίνουν στον χρήστη την ευκαιρία να διευρύνει τις επιλογές του και ουσιαστικά να αποτυπώσει κάθε φορά αυτό που εκείνος βλέπει. Με ποιον τρόπο; Με την ταυτόχρονη λήψη 8 φωτογραφιών που θα γίνουν μία ακόμη πιο καθαρή. Το πιο ξεχωριστό όμως spec που παρατηρεί κανείς στις φωτογραφίες του έρχεται με τις νυχτερινές λήψεις. Χάρη στις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποίησε η εταιρία, ακόμα και στις λήψεις με περιορισμένο φωτισμό, το τελικό αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με αυτό που παρατηρεί ο χρήστης στο δικό του μάτι.

Το σκηνικό αλλάζει όμως και όσον αφορά στα βίντεο. Το Starry Time - lapse καθώς και η λειτουργία Tilt - shift κάνουν παγκόσμιο ντεμπούτο και το αποτέλεσμά τους μοιάζει εντυπωσιακό. Με τη λειτουργία starry time - lapse γίνεται δυνατή η άμεση λήψη 240 φωτογραφιών Starry και στη συνέχεια η συλλογή τους σε ένα time-lapse διάρκειας 8 δευτερολέπτων. Από την άλλη, μέσω του Tilt - shift ο χρήστης μπορεί να δώσει ο ίδιος μορφή στη φωτογραφία του, επιλέγοντας ο ίδιος στη συνέχεια το σχήμα, τη γωνία και το μέγεθος που θέλει να δώσει. Μπορεί δηλαδή να μετατρέψει σε μινιατούρα το αντικείμενό του, χρησιμοποιώντας ένα είδος οφθαλμαπάτης για το ανθρώπινο μάτι.

Το realme 8 Pro θα θεωρηθεί γρήγορα -και όχι άδικα- η top συσκευή στην κατηγορία του και αυτό φυσικά δεν δικαιολογείται μόνο από τη σπουδαία αναβάθμιση που κατέγραψε η εταιρία στις κάμερές του. Η μπαταρία είναι 4.500mAh και φορτίζει γρήγορα με 50W ενώ ο χρόνος πλήρους φόρτισής του από 0% έχει καταγραφεί στα άκρως συμπαθητικά 47 λεπτά!

Ταυτόχρονα, η οθόνη των 6.4 ιντσών είναι Super AMOLED με 1.000nits φωτεινότητας, 60Hz refresh rate και 180Hz για καλύτερη εμπειρία gaming. H τιμή του για προπαραγγελίες (οι οποίες ξεκινούν από 8 Απριλίου) είναι από τα 329 στα 299 ευρώ και αμέσως κανείς να καταλάβει γιατί θα θεωρηθεί άμεσα το πιο value for money στην κατηγορία του.

Βέβαια η πρόταση της realme δεν τελειώνει εδώ, αφού μαζί έρχεται και το realme 8, ένα κινητό που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το smartphone gaming. Η νέα προσθήκη της εταιρίας έρχεται επίσης βελτιωμένο με την ίδια οθόνη με το Pro, περιλαμβάνοντας όμως τον πρώτο gaming επεξεργαστή MTK Helio G95 στον κόσμο. Με ισχύ άνω των 30W και εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στο AnTuTu, ο επεξεργαστής Helio G95 αποτελεί έναν δυνατό σύμμαχο για την τροφοδοσία του νέου τηλεφώνου. Ο επεξεργαστής MediaTek Helio G95 έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά ως ο πυρήνας μιας εκπληκτικής εμπειρίας gaming σε smartphone. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία 12nm, καθιστώντας τον πιο ισχυρό και αποδοτικό.

Η μπαταρία θα παίξει φυσικά τον δικό της ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία. Με τον πρόσφατα αναβαθμισμένο ταχυφορτιστή 30W Dart Charge, η μπαταρία 5000mAh μπορεί να φτάσει στο 100% σε 65 λεπτά. Το realme 8 υποστηρίζει επίσης φόρτιση PD 15W, καθιστώντας την ακόμη πιο ευέλικτη.

Σχεδιασμός που κάνει τη διαφορά

Ο Infinite Bold είναι ο πρώτος σχεδιασμός εμπνευσμένος από τον ψηφιακό κόσμο που έρχεται για να κοσμήσει ένα κινητό τηλέφωνο. Το realme 8 δημιουργήθηκε μέσα από τη διαδικασία Split Design and Splicing, προκειμένου να δοθεί οπτική μορφή στον ψηφιακό κόσμο. Το τηλέφωνο διατίθεται σε δύο χρώματα, Cyber Silver (ασημί) και Cyber Black (μαύρο), και ήδη η τεχνολογική κοινότητα μιλά για το sci-fi, φουτουριστικό του στιλ!

Σίγουρα όμως όταν μιλάμε για σχεδιασμό και στιλ, δεν γίνεται να παραλείψουμε ένα χαρακτηριστικό που έρχεται από το μέλλον. Το Slim & Light δίνει μια εξαιρετικά ελαφριά και λεπτή αίσθηση στο realme 8. Έχει βάρος Έχει βάρος 177g και πάχος λιγότερο από 8 χιλιοστά και αμέσως γίνεται ελκυστικό στα χέρια του χρήστη. Είναι άλλωστε το πιο ελαφρύ της κατηγορίας του και, για πολλούς, το πιο κομψό. Στην Ελλάδα η προσφορά προπαραγγελίας είναι στα 199 ευρώ από τα 219 ευρώ για μνήμη 4 + 64 και στα 219 ευρώ από τα 239 για μνήμη 6 + 128. Οι προσφορές ισχύουν από 8 Απριλίου.

Δειτε περισσοτερα