Τεχνολογια - Επιστημη

Οι έξυπνες καμπάνιες στα Google Ads

Τα πλεονέκτημα για τα brands και η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς βήμα-βήμα

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γράφημα

Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος εξηγεί τα βήματα για να χτίσουμε μια έξυπνη καμπάνια για την επιχείρησή μας στα Google Ads.

Οι «έξυπνοι χρήστες», χρησιμοποιούν «Smart Campaigns». Χρειάζονται ελάχιστα μόνο λεπτά για να τις ξεκινήσουμε και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Το καλύτερο; Τα Google Ads διαχειρίζονται αυτόματα την καμπάνια σας.

Με την είσοδο μας στα Ads της Google (ads.google.com) ο προεπιλεγμένος τύπος καμπάνιας θα πρέπει να είναι η λειτουργία Smart Campaign.

Τα οφέλη αρκετά, όπως:

  • Δημιουργούμε γρήγορα και εύκολα διαφημίσεις,
  • Πληρώνουμε μόνο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη διαφήμισή μας,
  • Ελέγχουμε άμεσα την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας, μέσα από τον πίνακα ελέγχου,
  • Και πολλά ακόμη.

Μπαίνουμε λοιπόν στο account μας και ακολουθάμε τα βήματα για να χτίσουμε μια έξυπνη καμπάνια. Βήμα βήμα και χωρίς καμία μεγάλη δυσκολία, τοποθετούμε τοποθεσίες, κοινό που θέλουμε να απευθυνθούμε, φτιάχνουμε το μήνυμά μας. Το καλύτερο είναι, ειδικά για όσους έχουν κάνει ήδη My Business της Google, ότι μπορούμε να επιλέξουμε αυτόματα το Business Page μας με όλες τις πληροφορίες που έχει από εμάς, κατά την δημιουργία του.

Σημαντικό πολύ, όταν φτάσουμε στην επιλογή των λέξεων κλειδιών, ότι η Google προσαρμόζει ορισμένα keywords πάνω στο Brand μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Με τα smart campaigns, μπορείτε να προσελκύετε πραγματικά όμως νέους πελάτες. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε εκτός από μία καμπάνια για την επιχείρησή σας, πολλές και διαφορετικές καμπάνιες, για να παρουσιάσετε διάφορα προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρετε, με το κάθε ένα από αυτά να έχει και τις δικές του λέξεις κλειδιά.

Η διαφήμισή σας, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εμφανίζεται, όταν διάφοροι πελάτες στη γεωγραφική περιοχή σας, αναζητούν φράσεις και λέξεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και είναι και καταχωρημένη στο Google My Business ή στους Χάρτες Google. Η διαφήμισή μας επίσης μπορεί να εμφανίζεται και σε άτομα που βρίσκονται εκτός της περιοχής μας, αλλά περιλαμβάνουν στις αναζητήσεις τους όρους που σχετίζονται με την επιχείρησή μας, καθώς ακόμα και με την τοποθεσία της εκάστοτε επιχείρησης.

Πραγματικά ένα μεγάλο όφελος με χαμηλό κυρίως Budget. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να έχετε και ένα καλό SEO στη σελίδα σας και ασφαλώς το περιεχόμενο να δείχνει το Brand Promise σας.

Καλή επιτυχία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ