Τεχνολογια - Επιστημη

Clubhouse: Η νέα εφαρμογή social media που αποκτάς με πρόσκληση

Βασίζεται στην ανταλλαγή ηχητικών μηνυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφαρμογή
Εφαρμογή © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια νέα εφαρμογή έρχεται να… ταράξει τα νερά στο χώρο των social media και το όνομα αυτής «Clubhouse»

Μία ακόμα εφαρμογή social media με το όνομα «Clubhouse» δημιουργήθηκε για όσους θέλουν να συζητήσουν με ανθρώπους από κάθε μεριά του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, τo «Clubhouse» είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν ηχητικά μηνύματα αντί για κείμενα ή βίντεο, ενώ χρειάζεσαι πρόσκληση για να αποκτήσεις πρόσβαση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εταιρεία, η εφαρμογή περιγράφεται ως «ένας νέος τύπος κοινωνικού μέσου που βασίζεται στη φωνή», μέσω του οποίου «οι άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να μιλούν, να λένε ιστορίες, να αναπτύσσουν ιδέες, να εμβαθύνουν τις φιλίες, αλλά και να συναντούν ενδιαφέροντα νέα άτομα».

Την εφαρμογή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι Paul Davison και Rohan Seth, ενώ, όπως σημειώνει το CNBC, η εταιρεία τους είχε ήδη αξία περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά «εικονικά δωμάτια», των οποίων ο δημιουργός αποφασίζει ποιος θα μιλήσει, ενώ οι… ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τον λόγο σηκώνοντας το χέρι τους. Μπορούν επίσης να αλλάξουν δωμάτιο όποτε το επιθυμούν ή ακόμα και να δημιουργήσουν δικό τους με θέμα συζήτησης όποιο αυτοί επιθυμούν.

«Είναι ένα μέρος για να συναντηθείτε με φίλους, να κάνετε νέες γνωριμίες με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, για να διηγηθείτε ιστορίες, να κάνετε ερωτήσεις, να συζητήσετε, να μάθετε και να κάνετε εντυπωσιακές συνομιλίες για χιλιάδες διαφορετικά θέματα», σημειώνει η εταιρεία.

Ωστόσο, για την ώρα χρειάζεται πρόσκληση από άλλον χρήση για να μπει κανείς. Σύμφωνα με τους New York Times, η εφαρμογή είχε 600.000 χρήστες τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο όπως σημειώνεται στον ιστότοπο της εταιρείας: «Χτίζουμε το Clubhouse για όλους και εργαζόμαστε προκειμένου να γίνει διαθέσιμο στον κόσμο το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ