- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία ενός Website ή Blog
Το θέμα είναι ότι όλοι θέλουμε ένα Website! Έχετε όμως απάντηση στην ερώτηση «τι θα το κάνω;»
Η στρατηγική που χρειάζεται η δημιουργία μιας ιστοσελίδας ή ενός blog: Από την επιλογή domain στο content calendar.
Όλοι μας επιθυμούμε ένα Website. Και αυτό δεν είναι λάθος. Έχουμε την ιδέα, ίσως να έχουμε βρει τι θέλει το κοινό μας, ενδεχομένως και το περιεχόμενο αυτού. Σίγουρα θέλουμε το Brand μας, η φωνή μας, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας, να ακούγονται και λίγο πιο έξω. Όμως αυτό προυποθέτει χρόνο, χρήμα και ασφαλώς σωστό προγραμματισμό. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να βάλουμε στόχους! Να χαράξουμε κοινώς τακτικές και μια Στρατηγική. Η ερώτηση εδώ είναι «πού βρίσκομαι και πού θέλω να πάω;». Και θα πρέπει να φτάσω στην απάντηση «πώς θα πάω εκεί που θέλω»!
Η Στρατηγική στο Digital επιπλέον, θα πρέπει να απαντήσει και σε ένα άλλο ερώτημα. Τι θα κάνω διαφορετικά από τους άλλους. Αυτό λέγεται Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα. Βέβαια είναι και το κομμάτι της διαφοροποίησης. Εάν θέλουμε να μην λάβουμε από το κοινό feedback τύπου «μια από τα ίδια», «έλα μωρέ τι να μας πει τώρα» κ.ο.κ, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε. Να ξεχωρίσουμε σε θέματα περιεχομένου και ασφαλώς στο θέμα UX (φιλικό περιβάλλον για το χρήστη).
Έπειτα θα πρέπει να βρούμε το όνομά μας (Domain) και βέβαια είναι απαραίτητο ένα Web Hosting. Στον ίδιο χρόνο να αποφασίσουμε σε ποιο CMS (WordPress, Joomla, κτλ) θα δουλέψουμε και να βρούμε ένα Template. Εξαιρούνται ασφαλώς τα Custom Websites, όπου εδώ απαιτείται η γνώση κώδικα σε σχέση με τα Open CMS τα οποία στην δημιουργία ενός Website ή Blog είναι πολύ εύκολα και εύχρηστα.
Ας υποθέσουμε ότι τα βρήκαμε όλα τα παραπάνω. Και τώρα, θέλουμε κάτι άλλο; Ασφαλώς πολλά παραπάνω. Θέλουμε εικόνες, βίντεο (σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δούμε εάν θα κάνουμε podcast ή όχι) και υποχρεωτικά περιεχόμενο. Χωρίς αυτό και με το σωστό δομημένο τρόπο δεν θα έχουμε πολλές δυνατότητες να ανέβουμε και στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Άρα όταν θα πάμε να δημιουργήσουμε και να κάνουμε το «όνειρο» πράξη, θα πρέπει να βάλουμε κάτω όλη τη διαδικασία, να ορίσουμε time management χρόνους (πότε θα κάνω τι και γιατί;) για να πετύχουμε το πρώτο στάδιο. Μια πρώτη δημιουργία ιστοσελίδας ή blog. Όμως η δουλειά μας δεν τελειώνει εκεί. Γιατί το Digital δεν τελειώνει απλά με ένα website ή μια παρουσία στα Social.
Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα.
Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία λίστα με πιθανά θέματα για τα επόμενα άρθρα μας, να προσθέσουμε ημερομηνίες δημοσίευσης σε κάθε άρθρο και να έχουμε προσδιορίσει έτσι το content calendar μας. Είναι προτιμότερο να έχουμε, παρά να ξεμείνουμε από άρθρα. Τέλος σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να τηρούμε τις ημερομηνίες δημοσίευσης διότι με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύουμε και το κοινό μας να παρακολουθεί πιο πιστά το blog μας, γνωρίζοντας ποια ημέρα της εβδομάδας δημοσιεύουμε ένα νέο post.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Το άστρο S301 κινείται με ταχύτητα περίπου 25.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο
Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Tufts θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί κάτι διαφορετικό σε κλίμακα και κυρίως σε ταχύτητα
«Η Meta ήξερε ότι οι έφηβοι εθίζονται», λένε οι εισαγγελείς - Τα έγγραφα που «καίνε» την εταιρεία
«Δεν είναι φίλος σου. Είναι προγραμματισμένο να συμπεριφέρεται σαν φίλος σου», λέει η Λίνεα Λεστάδιους
Ιστορική στιγμή για τη Σοφί Αντενό, η οποία θα γίνει η πρώτη Γαλλίδα που πραγματοποιεί spacewalk
Οι αποζημιώσεις που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια - Ζητούν δραστικές αλλαγές και την επιβολή περιορισμών στη χρήση των social media
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ακριβώς πού βρίσκεστε
Το ΑΙ, το κόστος του hardware και το νέο digital divide
Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Αυγούστου στην Οσάκα της Ιαπωνίας
Η Γενετική στην υπηρεσία της αρχαιολογίας: ενδέχεται να δώσει λύσεις σε χρόνια αναπάντητα ερωτήματα των επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.