Τεχνολογια - Επιστημη

Οι 10 καλύτερες τηλεοράσεις για την απόλυτη βραδιά Netflix

Για θεατές με υψηλές απαιτήσεις αλλά για κάθε τσέπη

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
netflix-tileoraseis-agora-10-kaliteres.jpg

Με αυτές τις τηλεοράσεις θα δείτε με τον καλύτερο τρόπο τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες στο Netflix και όχι μόνο.

Ο καιρός σιγά-σιγά χαλάει, η θερμοκρασία πέφτει και ο κίνδυνος του κορονοϊού παραμονεύει. Μην ανησυχείς όμως διότι η ψυχαγωγία για τους κρύους μήνες του χρόνου μεταφέρεται στο σαλόνι σου! Οι βραδιές ταινιών διαδέχονται η μία την άλλη κι εσύ το μόνο που πρέπει να φροντίσεις, είναι να βρεις την τέλεια τηλεόραση προκειμένου να απολαμβάνεις το περιεχόμενο που τόσο απλόχερα σου προσφέρει το Netflix -ή εν πάση περιπτώσει, η υπηρεσία που προτιμάς.

Τι θα πει «ιδανική τηλεόραση»;

Θα μπορούσαμε να επιλέγαμε μία smartTV και να στην παρουσιάζαμε λέγοντάς σου «ορίστε, αυτή είναι, παρ’ τη και καθάρισες», όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η τέλεια τηλεόραση είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες και ανταποκρίνεται στο budget του καθενός. Με αυτό κατά νου, χωρίσαμε τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά σε τρεις κατηγορίες: τα budget, mid-range και high-end. Έτσι καταλήξαμε στο top3 για την καθεμία -συν ένα bonus- προκειμένου να έχεις ακόμα περισσότερες επιλογές.

Τι λες, πάμε να τις δούμε;

Οι "budget"

Turbo-X LED TXV-E4355 43” Full HD

turbo-x-tileorasi

Στις 43 ίντσες και με FullHD ανάλυση για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο στα 1080p, η TXV-E4355 είναι μία απόλυτα προσιτή λύση. Διαθέτει θύρα USB για να παίξεις περιεχόμενο απ’ ευθείας από το stick ή τον σκληρό σου δίσκο και HDMI ώστε να συνδέσεις τις συσκευές της αρεσκείας σου. Ο δε συνδυασμός ψηφιακού δέκτη DVB-T2/S2 και PVR-ready λειτουργίας θα σου επιτρέψει να συντονιστείς στα κανάλια που προτιμάς και να γράψεις τα προγράμματα που σ’ αρέσουν σε εξωτερική μονάδα.

Samsung LED UE50TU8072 50” 4K UHD

3.jpg

HSamsung UE50TU8072 θασου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες θέασης σε UHD ανάλυση. Οι τεχνολογίες HDR και PurColour, συνδυάζονται άψογα με τον επεξεργαστή Crystal 4K, δημιουργώντας στην οθόνη Crystal Display ένα απίθανο υπερθέαμα. Την πανδαισία χρωμάτων πλαισιώνει ο βαθύς, απολαυστικός ήχος, ενώ το λειτουργικό Tizen με SmartHub και υποστήριξη Bixby θα κάνει τη ζωή σου απείρως ευκολότερη. Όταν θελήσεις να κάνεις ένα διάλειμμα από το Netflix, το Game Enhancer θα ‘ναι εκεί για να κάνει level up στα αγαπημένα σου video games.

Turbo-XTXV-AU5080SMT 50” 4KUHD

4.jpg

Με την Turbo-XTXV-AU5080SMT η 4K ψυχαγωγία γίνεται προνόμιο όλων. Οι 50 ίντσες της σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες HDR10 και DolbyVision, θα σου προσφέρουν μοναδικές εικόνες, παίζοντας εικόνες και σειρές ακριβώς όπως τις φαντάστηκαν οι δημιουργοί τους. Διαθέτει λειτουργικό Android TV (έκδοση 9.0) για να κατεβάσεις τα apps της αρεσκείας σου, επιλέγοντας περιεχόμενο απ’ ευθείας μέσα απ’ αυτά. Με Wi-Fi και Bluetoothη συνδεσιμότητα χτυπάει κόκκινο, ενώ χάρη στο Google Assistant, ο έλεγχός της γίνεται παιχνίδι.

LG LED 43UN71006 43” 4K UHD

LG-tv.jpg

Μία κορυφαία smartTV σε απίστευτη τιμή, η 43UN71006 της LG θα βρει τη θέση της στον χώρο σου -μην ανησυχείς, οι 43 ίντσες της της επιτρέπουν να χωρά παντού. Με 4K ανάλυση, είναι ό,τι πρέπει για να ζήσεις UHD καταστάσεις χωρίς να ξοδευτείς. Τρέχει Smart Web OS, υποστηρίζει Bluetooth, Wi-Fi και Alexa για χειρισμό μέσω φωνητικών εντολών, ενώ υποστηρίζει Dolby Vision για… κινηματογραφικές εμπειρίες θέασης. Τα διπλά ηχεία (2x 10W) και η τεχνολογία Ultra Surround, θα αναλάβουν τη δημιουργία μίας άκρως επιβλητικής ατμόσφαιρας.

Οι "mid-range"

Sony LED KD43XH8096 43” 4K UHD

Η KD43XH8096 είναι μία πρόταση με εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης. Eίναι 4K ανάλυσης ενσωματώνοντας τεχνολογία Motionflow XR 400 Hz για εκπληκτική ομαλότητα στην κίνηση, ακόμα κι όταν η δράση εξελίσσεται ακατάπαυστα. Τα Dolby Vision και Dolby Atmos δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ενώ την ίδια στιγμή η οθόνη TRILUMINOS των 43 ιντσών θα γεμίσει τον χώρο σου με ολοζώντανες, φωτεινές εικόνες. Στα παραπάνω πρόσθεσε Bluetooth, Wi-Fi, τις τέσσερις HDMI και το κανάλι επιστροφής ήχου (ARC) και δε θες κάτι άλλο.

Turbo-XTXV-AU6580SMT 65” 4KUHD

Η TXV-AU6580SMT είναι η ιδανική πρόταση για εσένα που διαθέτεις μεγαλύτερο χώρο. Με 65 απολαυστικές ίντσες, η 4K ανάλυσης Turbo-X τηλεόραση έρχεται με τεχνολογίες Dolby Vision και HDR10 για μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, σπουδαία αντίθεση χρωμάτων και βέβαια εκπληκτική αίσθηση ρεαλισμού. Υποστηρίζει Google Chromecast, είναι συμβατή με την πλατφόρμα HbbTV, τρέχει Android 9.0 ώστε να εγκαταστήσεις τα apps της αρεσκείας σου, ενώ το τηλεχειριστήριο είναι εφοδιασμένο με μικρόφωνο και πλήκτρο Google Assistant για ακόμα πιο άνετο χειρισμό.

LG LED 65UN71006 65” 4K UHD

H 65UN71006 θα σου προσφέρει 4K εμπειρίες στις 65 ίντσες, γεμίζονταςτο σαλόνι σου με εικόνες και ήχους! Με τονσυνδυασμό Filmmaker Mode και Active HDR θα απολαύσεις ταινίες λες και βρίσκεσαι στο σινεμά, ενώ η λειτουργία 4K upscaler θα αναβαθμίσει το περιεχόμενο που ετοιμάζεσαι να παρακολουθήσεις σε UHD ποιότητα -απ’ όποια πηγή κι αν προέρχεται αυτό. Η εμπειρία του webOS ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την AIενώ τέλος, το υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας, θα μετατρέψει τη smartTV της LG στο hub του έξυπνου σπιτιού σου.

Οι “high-end”

Samsung QLEDQE 65Q70T 65” 4KUHD

samsung-qled.jpg

Μπες στον κόσμο των QLED τηλεοράσεων με την QE 65Q70T. Ο επεξεργαστής Quantum 4K και η οθόνη dual LED, εγγυώνται ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα στο σαλόνι σου, με βαθιά μαύρα, απόδοση 100% του όγκου χρώματος, μοναδική αντίθεση και κίνηση ομαλότερη από ποτέ. Την κρυστάλλινη εικόνα πλαισιώνει εντυπωσιακά ισχυρός αλλά απόλυτα ισορροπημένος ήχος, απόρροια των τεχνολογιών Adaptive Sound+ και Active Voice Amplifier. ΥποστηρίζονταιAlexa, Google Assistant και Bixby ενώ με το Ambient Mode, η τηλεόραση θα μοιάζει με πραγματικό έργο τέχνης όταν δε χρησιμοποιείται!

LG NanoCell 55SM9800 55” 4K UHD

LG-nano-tv.jpg

Με την 55SM9800 της LG, αν μη τι άλλο σε περιμένουν απόλυτα φουτουριστικές εμπειρίες. Πρόκειται, βλέπεις, για μοντέλο με πάνελ NanoCell το οποίο χάρη στον φωτισμό πλήρους διάταξης και τα περισσότερα σημεία ελέγχου (το λεγόμενο Full Array Dimming Pro) θα σου ανοίξει ένα «παράθυρο» 55 ιντσών στον κόσμο του UHD. Τα Dolby Vision, Advanced HDR/HDR10 Pro και HLGPro συνεργάζονταιαψεγάδιαστα με την τεχνολογία Dolby Atmos και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή α7 2ης γενιάς της LG, έρχονται να σου προσφέρουν κινηματογραφικές συγκινήσεις στο σαλόνι σου.

Sony OLED 48A9 48” 4K UHD

sony-qled-tv

Το πρακτικά ανύπαρκτο πλαίσιό της, κάνει την 48A9 της Sonyνα φαίνεται ακόμα μικρότερη απ’ ό,τι είναι. Κομψή και διακριτική με σχεδιασμό OneSlate, διαθέτει επεξεργαστή 4K HDRX1 Ultimate (αυτόν που έχουν και τα 8Kμοντέλα της Sony) για βαθύ μαύρο και σπουδαία αντίθεση χάρη στην τεχνολογία Pixel Contrast Booster. Η οθόνη TRILUMINOS θα σου χαρίσει τις φωτεινότερες εικόνες που έχεις δει ποτέ, ενώ τα Dolby Atmos και S-Force Front Surround, θα φροντίσουν να γεμίσουν το σαλόνι σου με πεντακάθαρους ήχους για απολαύσεις επιπέδου σινεμά. Τρέχει Android,είναι συμβατή με Bluetooth και Wi-Fi και υποστηρίζει Chromecast και Air Play.

Η ώρα της επιλογής

Ο κύβος ερρίφθη! Οι καλύτερες τηλεοράσεις για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές από την υπηρεσία (Netflix, Prime, Disney Plus κλπ.) ή τη συσκευή (DVD/Blu-ray, κονσόλα, PC, Chromecast, σκληρός δίσκος, USB stick κ.α.) που προτιμάς είναι εδώ. Σε εσένα αφήνουμε το δυσκολότερο κομμάτι: την επιλογή. Κι αν αυτή της τηλεόρασης δε θα σου πάρει πολύ (κάναμε εμείς τη διαλογή για εσένα), για να σε δούμε με εκείνη της ταινίας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ