Τεχνολογια - Επιστημη

Παρουσιάστηκε το νέο iPhone12

Αυτό είναι το νέο μοντέλο της Apple που μας βάζει στην εποχή του 5G

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple
Apple © YouTube

H Apple παρουσίασε το νέο iPhone12 που μας βάζει στην εποχή του 5G - Τα χαρακτηριστικά και οι τιμές των νέων μοντέλων.

H Apple παρουσίασε το νέο iPhone12. Όλο το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες για τα νέα χαρακτηριστικά, τις τιμές ακόμα και τα χρώματα των νέων μοντέλων και σήμερα το αγοραστικό κοινό έμαθε πως θα είναι τα νέα  iPhone 12.

H εταιρεία μέσα από μία εκδήλωση αποκάλυψε από το Apple Park τα νέα iPhone 12. Η μεγαλύτερη διαφορά των νέων iPhones είναι η έλευση του 5G, κάτι που η Apple δεν είχε τολμήσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, τα νέα της τηλέφωνα θα υποστηρίζουν 5G Ultra Wide Band, το ταχύτερο 5G δηλαδή.

Το νέο iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο και 16% πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο, διατίθεται σε 5 διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ είναι εφοδιασμένο με οθόνη Super Retina XDR OLED με ανάλυση δύο φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο iPhone 11. Νέας τεχνολογίας είναι επίσης η προστασία της οθόνης από τη φθορά, με την επίστρωση Ceramic Shield, ό,τι πιο ανθεκτικό υπάρχει στον τομέα σήμερα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιδόσεις που απαιτούνται για την προσαρμογή στο δίκτυο 5G είναι ο νέος επεξεργαστής του iPhone 12, με την κωδική ονομασία Α14 Bionic. Ο οποίος μπορεί να εκτελέσει 11 τρισεκατομμύρια ενέργειες ανά δευτερόλεπτο.

Η Apple δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το iPhone 12 Mini, το μικρότερο -και κατά την άποψη των στελεχών της- καλύτερο smartphone 5G στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μικρότερο iPhone , αυτό των 5,4 ιντσών, θα είναι η μικρότερη συσκευή που μας έχει παρουσιάσει από το 2016 ( iPhone SE ) ενώ το iPhone 6,7 ιντσών θα είναι η μεγαλύτερη συσκευή που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Μια ακόμα διαφορά των φετινών μοντέλων είναι ότι όλα ανεξαιρέτως θα διαθέτουν οθόνη OLED ενώ μέχρι πέρυσι τα οικονομικά μοντέλα οθόνη LCD. 

Όσο για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, σύμφωνα με διεθνή μέσα το iPhone 12 Mini θα κυκλοφορήσει στις 13/14 Νοεμβρίου ωστόσο οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 6/7 Νοεμβρίου. To iPhone 12 και το iPhone 12 Pro θα κυκλοφορήσει στις 23/24 Οκτωβρίου με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν 16/17 Οκτωβρίου, ενώ το iPhone 12 Pro Max θα κυκλοφορήσει στις 20/21 Νοεμβρίου με δυνατότητα προπαραγγελίας στις 13/14 Νοεμβρίου. 

Στις ΗΠΑ η τιμή του iPhone 12 Mini θα ξεκινά από τα 699 δολάρια και του iPhone 12 από τα 799 δολ.

Apple Event — October 13

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ