Τεχνολογια - Επιστημη

Tik Tok: Ενδιαφέρον και της Oracle για την αγορά της εφαρμογής

Μετά την Microsoft

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Tik Tok είναι η εφαρμογή με τη μεγαλύτερη απήχηση για το 2020 και η Oracle φέρεται να θέλει να αγοράσει το επιτυχημένο application.

Μετά τη Microsoft, τώρα και η Oracle εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για να αγοράσει το Tik Tok, μετά και την ραγδαία αύξηση των κερδών της εφαρμογής το 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το arstechnica.com που επικαλείται ανθρώπους με γνώση του ζητήματος, η Oracle έχει κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις με την ByteDance, την κινεζική εταιρεία που κατέχει το TikTok, και εξετάζει να αποκτήσει τις δραστηριότητες της εφαρμογής για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Oracle συνεργάζεται με ένα σύνολο επενδυτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των General Atlantic και Sequoia Capital, που έχουν μερίδια στην ByteDance.

Μάλιστα, η είσοδος της Oracle στον αγώνα υποβολής προσφορών έδωσε στην ByteDance μια σοβαρή εναλλακτική λύση από αυτήν που προσφέρει η Microsoft, είπε μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Έως τώρα, η Microsoft φάνταζε ως το φαβορί όσον αφορά στην εξαγορά τμήματος του TikTok, μιας και έχει ανακοινώσει ότι αρχίζει να εξετάζει την εξαγορά των επιχειρήσεων της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Η ByteDance, ωστόσο, αντιτίθεται στην πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν εκείνων στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε μια ανώνυμη πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είναι επίσημα ιδιωτική, υπόκειται τελικά στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο χρησιμοποιεί την εφαρμογή για τη συλλογή δεδομένων από χρήστες στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τόσο η ByteDance όσο και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκαν την κοινή χρήση δεδομένων και ισχυρίζονται ότι η κίνηση είναι αντ' αυτού μέρος του εμπορικού πολέμου που άρχισε ο Τραμπ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και δεν βασίζεται σε νόμιμες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ